Care măsline sunt mai sănătoase. Sfaturi pentru alegerea celui mai bun sortiment |
Oferta generoasă de pe piaţă ne pune adesea în mare dificultate
atunci când trebuie să alegem un sortiment de măsline. Dacă ne
interesează care măsline sunt cele mai sănătoase, atunci răspunsul este
cât de poate de simplu, cele coapte ar fi varianta cea mai bună.
Dacă arunci o privire la standul cu măsline, vei vedea un curcubeu
de culori, de la verde la maro, la violet la negru sau vei găsi chiar
măsline de culoare roșie. Aromele sunt și ele dintre cele mai diverse,
variind de la dulce la acru. Cu toate acestea toate măslinele încep de
fapt în aceeași culoare: verde. Nu de puţine ori ne-am întrebat care
măsline sunt mai sănătoase având în faţă o asemenea ofertă!
Măslinele necoapte sunt incredibil de amare și nu sunt comestibile.
Pentru a deveni acele fructe gustoase cu care suntem familiarizaţi,
trebuie eliminată o substanţă numită oleuropeina, acest lucru fiind
posibil printr-o varietate de procese. Măslinele verzi și măslinele
negre nu sunt de fapt tipuri de măsline. Diferenţa dintre ele este aceea
că măslinele verzi sunt culese din pom cât sunt încă necoapte, în timp
ce măslinele negre sunt măturate în copac până ajung la culoarea
închisă. De aceea, măslinele negre au o textura mai moale și sunt mai
puţin amare decât măslinele verzi. Cele de culoare maro se obţin
după ce măslinele verzi, crude, au fost
puse în saramură care le transformă în probiotice.
Care măsline sunt mai sănătoase. Cele mai populare tipuri și sortimente
Măslinele sunt culese în diferite stadii de maturitate. Pe măsură ce
se coc, ele se transformă treptat de la verde la negru și apoi sunt
preparate printr-o varietate de procese. Sunt puse la înmuiat în ulei,
apă sau saramură, sau ambalate în sare. Cele mai importante tipuri de
măsline, în funcţie de ţară de provenienţă, de culoare și de metodele de
prelucrare sunt:
Un aspect important legat de măsline este faptul că au un indice
glicemic mic: 15. Dacă ești la dietă, specialiștii recomadă consumul
măslinelor verzi, pentru că au mai puţine calorii. Măslinele oferă o
serie de beneficii pentru sănătate. Ele sunt bogate Omega 9, vitamina E,
complexul de vitamine B, potasi, fier, cupru și sunt o sursă excelenţă
de fibre. Este adevărat că măslinele conţin grăsimi, dar aceste sunt
monosaturate, deci sănătoase, reducând riscul de ateroscleroza și
crescând nivelul HDL (colesterol bun). Prin conţinutul bogat în grăsimi
mononesaturate și vitamina E, măslinele au proprietăţi antiinflamatorii
care vin în ajutorul celor care sunt afectaţi de osteoartrită, artrită
reumatoidă sau astm.Mai mult, s-a creat o legătură între consumul lor și
prevenirea cancerului la sân. Totuși, acestea trebuie consumate cu
moderaţie deoarece conţin o mare cantitate de sodiu, care poate genera
stări de agitaţie și chiar stări maniacale cu manifestări
agresive. Acestea sunt laxative naturale de aceea, pot fi consumate
zilnic. În plus, stimulează apetitul, fiind ideale pentru persoanele
care nu au poftă de mâncare.
|
Autor: Click.ro Sursa: www.click.ro Duminica, 5 Aprilie 2015 |
duminică, 5 aprilie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu