ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 2 ianuarie 2013

SCHIMBĂRI RADICALE în 2013. Recomandările medicilor pentru noul an
SCHIMBĂRI RADICALE în 2013. Recomandările medicilor pentru noul an
Odată cu venirea noului an poate că este momentul să faceţi și câteva schimbări pentru sănătate. 2013 poate fi un prilej bun pentru a vă schimba stilul de viaţă. Iată câteva recomandări.

Renuntaţi la fumat Conform statisticilor, renuntarea la fumat este unul dintre scopurile cel mai frecvent propuse pentru noul an. Cu toate acestea, doar un procent mic din fumatori reusesc sa renunte la acest viciu, mai ales ca multi dintre cei care isi propun sa se lase de fumat nu stiu sigur cum sa faca acest lucru, scrie sfatulmedicului.ro.
Slăbiţi Un alt scop pe care ar trebui sa vi-l propuneti pentru anul viitor este sa slabiti. Daca aveti o greutate corporala mai mare decat cea normala ar trebui sa va ganditi cum sa scapati de kilogramele in plus. Problema este ca foarte putini reusesc sa piarda din kilogramele in plus, deoarece majoritatea celor care doresc sa slabeasca se asteapta ca rezultatele sa apara imediat si se descurajeaza. Cheia este sa pierdeti in greutate treptat si permanent, iar apoi sa puteti sa va mentineti greutatea corporala mult dorita. Important este sa va informati despre cum puteti sa faceti acest lucru intr-un mod sanatos si nu prin diete drastice sau medicamente care va pot dauna.
Păstraţi consumul de zahăr si cofeină la minim Este greu de crezut, dar diminuarea consumului de zahar creste energia. Consumul excesiv de zahar poate da nastere la un mediu propice pentru dezvoltarea unor boli cronice serioase si poate duce la o acumulare de kilograme nedorite. Incercati sa inlocuiti gustarile si dulciurile care contin prea mult zahar cu fructe sanatoase.
Consumaţi mai puţină sare Acesta este un alt obiectiv care merita atins in noul an. Consumul ridicat de sare creste riscul de accident vascular cerebral si probleme cardiace, deoarece sodiul determina cresterea tensiunii arteriale. Conform studiilor, riscul de accident vascular cerebral poate fi redus prin diminuarea consumului de sare.
Citește mai mult pe sfatulmedicului.ro.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Marti, 1 Ianuarie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu