ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 2 ianuarie 2013

10 super-alimente de culoare neagra si minunile lor pentru sanatate

20 Iul 2012
Autor: Adelina Dobrin

Nu ai aflat inca despre minunile pentru sanatate pe care principalele super-alimente de culoare neagra le fac? Stii deja ca hainele inchise la nuanta subtiaza vizual trupul, dar ai idee despre beneficiile pe care ti le aduc fructele, legumele si carnea ca abanosul?

Ai mai jos argumentele necesare pentru a introduce in dieta super alimente negre si sanatoase.

Culoarea neagra a produselor alimentare este data de antocianine, pigmenti vegetali care au un rol important in reducerea predispozitiei catre diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decat atat, super-alimentele negre sunt infinit mai bogate in antioxidanti, gratie continutului superior de pigment intens. Cand le intalnesti in piata sau in supermarket, da-le o sansa!

 
1 din 10
 

1. Fasolea neagra

 
Chiar daca iti aminteste mai degraba de boabele prajite de cafea, fasolea neagra este o adevarata comoara naturala pentru alimentatia ta. Iti furnizeaza fibrele solubile de care ai nevoie, abunda in antioxidanti, te ajuta sa slabesti (are foarte putine grasimi si controleaza apetitul) si contine acid folic si vitamina B6 (inima ta este protejata). Ar fi ideal sa ii dai si iubitului tau o portie, deoarece fasolea neagra contine molibden, un stimulent natural al potentei.

Foto: gettyimages.com
2 din 10
 

2. Orezul negru

 
Despre orezul brun ai auzit ca este mai sanatos decat cel alb, dar ce stii despre orezul negru? Iti spunem noi: acesta din urma contine mai multa vitamina E, pentru un sistem imunitar de fier si celule protejate de actiunea radicalilor liberi. Aceasta cereala binecuvantata contine chiar mai multi antioxidanti de tip antocianin decat afinele!

Foto: gettyimages.com

3. Lintea neagra

 
Mai bogata in fier decat spanacul este lintea neagra, o sursa generoasa de fibre solubile utile in reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar.
 
 

4. Puiul Silkie

 
Puiul din rasa asiatica Silkie are penele albe, insa pielea, carnea si oasele sale sunt negre. Pana si in Romania exista crescatorii cu acest tip de pasare domestica, gratie calitatii sale nutritionale deosebite: carnea este bogata in fier, dietetica si un real tratament pentru anemie si alte afectiuni sanguine.

Foto: nytimes.com
 

5. Ciupercile negre

 
Ciupercile negre, in special cele din soiul "Shiitake" si "Black Trumpet" au o valoare nutritionala ridicata. Este cunoscut faptul ca aceste plante au proprietati anti-tumorale si anti-virale, fiind capabile sa vindece alergiile severe si chiar artrita.

Foto: trifter.com
 

6. Murele

 
Urmeaza sa vizitezi padurile muntilor racorosi? Nu uita sa mergi si la cules de mure, deoarece aceste fructe delicioase contin antioxidanti numiti polifenoli, substante care iti regleaza metabolismul si il ajuta sa arda mai rapid grasimile.

Foto: katescuisine.com
 

7. Otetul balsamic

 
Otetul balsamic este o combinatie de orez, grau si sorg (o planta africana foarte nutritiva). Acidul acetic al otetului balsamic reduce hipertensiunea arteriala, colesterolul rau si previne afectiunile cardiace.

Foto: foodsfromspain.com
 

8. Semintele negre de susan

 
Chinezii isi incep ziua in mod traditional cu o bautura din seminte de susan negre si apa fierbinte. Ceaiul rezultat este bogat in calciu, fier, magneziu, proteine si acizi grasi.
 

9. Ceaiul negru

 
Frunzele oxidate ale ceaiului negru energizeaza, previn cancerul si accelereaza metabolismul.

Foto: trifter.com
 

10. Soia neagra

 
Soia neagra este bogata in proteine, fibre si anticianine. Un ceai preparat din boabe de soia negre fortifica oasele si reduce colesterolul rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu