Recomandările medicilor pentru perioada sărbătorilor |
Medicii au emis o serie de recomandări pentru populaţie pentru
perioada Sărbătorilor. Recomandările se referă la consumul de alimente
și de alcool, dar și la expunerea la frig.
Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi și preparate termic, prin prăjire. Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind expunerea la frig, dar și referitor la consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Iarnă. "Astfel, având în vedere preocuparea MS pentru menţinerea unei bune stări de sănătate a populaţiei, în această perioadă sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi și preparate termic, prin prăjire; carnea și preparatele din carne de porc trebuie achiziţionate de la comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentaţia trebuie să fie diversificată și să cuprindă cereale, legume, fructe și produse lactate", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool. În ceea ce privește expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate (căciuli, mănuși, fulere, îmbrăcăminte corespunzătoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane să se deplaseze, periodic, în locuri încălzite. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conţinut de alcool. |
Autor: Ziarul Ring Sursa: www.ziarulring.ro Joi, 27 Decembrie 2012 |
vineri, 28 decembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu