ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 17 decembrie 2012

Merele și coacăzele te feresc de cancer
Merele și coacăzele te feresc de cancer
Când alegi ce pui în farfurie, gândește-te mai ales la sănătatea ta! Meniul variat și sănătos te poate apăra de boli grave. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiș, ne explică azi importanţa alimentelor bogate în antioxidanţi.
 

?i-ai pus vreodată întrebarea cum ar fi dacă ai putea evita toţi virușii și toate sursele de infecţii? Astfel ai scăpa, în sfârșit, de toţi acești mici agresori numiţi radicali liberi, lucru imposibil în realitate.Dar ce sunt radicalii liberi? Sunt niște molecule instabile, foarte reactive, pe care chiar organismul tău le produce prin arderile din metabolism.
Acești radicali liberi distrug lipidele de protecţie, proteinele și AND-ul. În plus, mai sunt responsabili de îmbătrânirea corpului, de scăderea imunităţii, de apariţia cancerului, de afecţiunile plămânilor și funcţionarea improprie a sistemului nervos. Cei care luptă cu ei sunt antioxidanţii. Aceștia combat radicalii liberi pentru a preveni distrugerea celulelor.
Astfel ei asigură starea de sănătate a inimii și a sistemului circulator, întreţin funcţiile văzului, ale pielii. S-a demonstrat știinţific că antioxidanţii ne pot feri de cancer, dar și de alte boli grave, protejând celulele și ajutând la distrugerea virușilor. De aceea sistemul imunitar necesită o nutriţie bună bazată pe multe fructe și legume, dar și pe alte alimente bogate în antioxidanţi. Ei pot fi sub formă de vitamine (A, C, E, B1, B5, B6) sau sub formă de aminoacizi (taurina, cisteina, metionina). Important e însă să îi luăm din alimentaţie.
Alimente importante
Iată lista alimentelor, în funcţie de nivelul cel mai mare de antioxidanţi pe care îi conţin și cantităţile pe care trebuie să le consumi:

- Fasole roșie boabe (1/2 ceașcă) - 13.500
- Coacaze sălbatice (o ceașcă) - 13.000
- Fasole „Pinto" (1/2 ceașcă) - 12.000
- Coacăze cultivate (1/2 ceașcă) - 8.500
- Afine (o ceașcă) - 8.500
- Anghinare gătită (o ceașcă) - 8.000
- Mure (o ceașcă) - 8.000
- Prune uscate (1/2 ceașcă) - 7000
- Zmeură (o ceașcă) - 6.000
- Căpșuni (o ceașcă) - 6.000
- Măr „Red Delicious" (o bucată) - 6.000
- Măr „Granny Smith" (o bucată) - 5.000
- Nuci Pecans (30 de grame) - 4.500
- Prune negre (o bucată) - 4.000
- Cartof gătit (o bucată) - 4.000
- Prune (o bucată) - 4.000.


Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Luni, 17 Decembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu