Cum sa prepari salata anti-cancer
V-ati gandit vreodata ca aveti in frigider toate ingredientele necesare unei diete care sa va tina departe de cancer? Pare greu de crezut, dar este adevarat. Iata mai jos reteta unei delicioase si mai ales foarte sanatoase salate care contine antioxidantii necesari protejarii organismului de cancer.
1. Incepeti cu frunzele verzi, inamici redutabili in lupta anti-cancer
Toti specialistii in nutritie recomanda legumele cu frunze verzi
pentru a tine departe bolile, inclusiv cancerul. Puteti opta pentru
spanac, rucola, laptuca sau chiar toate trei combinate. Veti obtine o
cantitate suficienta de vitamina B si acid folic care va vor proteja de
cancerul colorectal, ovarian sau la sani.
4. Presarati boabe de fasole (fierte)
Poate fi fasole neagra, alba, rosie, nu conteaza culoarea. Potrivit
unui raport publicat de Facultatea de Medicina de la Harvard, femeile
care mancau fasole de cel putin doua ori pe saptamana, aveau un risc cu
24% mai mic de a dezvolta cancer la san decat cele care mancau mai rar
sau deloc.
Pentru ca legumele sa capete si un gust savuros, adaugat putin peste.
De preferat somonul, dar poate fi orice tip de peste gras. Nivelul
ridicat de vitamina B6, reduce riscul dezvoltarii cancerului colorectal
si cancerului de piele, potrivit unor studii efectuate in Marea
Britanie.
7. Stropiti cu sos vinaigrette
Stim cu totii efectele benefice pe care le are uleiul de masline asupra sanatatii. Studii recente releva faptul ca acidul oleic scade nivelul genei Her-2/neu, asociata cu dezvoltarea tumorilor la san cu evolutie foarte agresiva.
8. Radeti coaja de lamaie
O substanta denumita limonena, „responsabila” cu mirosul aromat al citricelor, a fost asociata cu reducerea riscului de cancer la piele, potrivit unor studii realizate la Universitatea din Arizona.
9. Renuntati la crutoane
Multi oameni obisnuiesc sa adauge crutoane la salate. Nu este un lucru tocmai sanatos din cauza aportului ridicat de substante care maresc nivelul zaharului din sange. Pentru a evita cresterea glicemiei sunt de evitat mancarurile „albe”: painea, pastele, cartofii si produsele de patiserie. (Sursa: prevention.com)
1. Incepeti cu frunzele verzi, inamici redutabili in lupta anti-cancer
Toti specialistii in nutritie recomanda legumele cu frunze verzi
pentru a tine departe bolile, inclusiv cancerul. Puteti opta pentru
spanac, rucola, laptuca sau chiar toate trei combinate. Veti obtine o
cantitate suficienta de vitamina B si acid folic care va vor proteja de
cancerul colorectal, ovarian sau la sani.2. Adaugati morcovi
Daca-l adaugati deja in salate este foarte bine, daca NU, ar fi bine sa va dezvoltati acest obicei. Morcovul le ajuta pe femei sa preintampine cancerul ovarian si pe cel la rinichi.3. Maruntiti rosiile
Rosiile nu numai ca sunt savuroase, dar substanta numita licopen (cea care da culoarea) este cel mai mare dusman al cancerului. In studii germane efectuate pe 165 de persoane, cel mai mare risc de cancer colorectal il aveau pacientii cu un nivel scazut de licopen in sange.
4. Presarati boabe de fasole (fierte)
Poate fi fasole neagra, alba, rosie, nu conteaza culoarea. Potrivit
unui raport publicat de Facultatea de Medicina de la Harvard, femeile
care mancau fasole de cel putin doua ori pe saptamana, aveau un risc cu
24% mai mic de a dezvolta cancer la san decat cele care mancau mai rar
sau deloc.5. Adaugati peste…
6. … si putin avocado
Acest fruct exotic contine un nivel foarte ridicat de luteina, alfa-caroten si beta-caroten, substante binecunoscute in lupta anti-cancer. Pentru ca avocado are un continut ridicat de calorii, ar fi bine ca la aceasta salata sa nu adaugati branza, cascaval etc.7. Stropiti cu sos vinaigrette
Stim cu totii efectele benefice pe care le are uleiul de masline asupra sanatatii. Studii recente releva faptul ca acidul oleic scade nivelul genei Her-2/neu, asociata cu dezvoltarea tumorilor la san cu evolutie foarte agresiva.
8. Radeti coaja de lamaie
O substanta denumita limonena, „responsabila” cu mirosul aromat al citricelor, a fost asociata cu reducerea riscului de cancer la piele, potrivit unor studii realizate la Universitatea din Arizona.
9. Renuntati la crutoane
Multi oameni obisnuiesc sa adauge crutoane la salate. Nu este un lucru tocmai sanatos din cauza aportului ridicat de substante care maresc nivelul zaharului din sange. Pentru a evita cresterea glicemiei sunt de evitat mancarurile „albe”: painea, pastele, cartofii si produsele de patiserie. (Sursa: prevention.com)
Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/cum-sa-prepari-salata-anti-cancer/#ixzz2FxcJpCVr
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu