3 plante care-ţi pot ușura digestia |
Sarmale, cârnaţi, piftie, cozonaci... Sunt doar câteva din preparatele
aflate în meniul de Sărbători. Dar, dacă te înfrupţi cu poftă din
toate, mai mult ca sigur apar indigestiile. Cu ajutorul plantelor, poţi
uita de tulburările digestive! Revista „Click! pentru femei“ îţi spune
care sunt acestea!
Leacurile cu păpădie te scapă de toxine
Păpădia deţine o mulţime de proprietăţi tămăduitoare. Rădăcinile plantei conţin taraxacină, un ingredient foarte valoros în tratarea bolilor digestive, dar și proteine, glucide, vitaminele A, B, C și D. Ceaiul din frunze, flori sau rădăcina de păpădie crește secreţia digestivă și activează procesul de de extragere a principiilor active din alimente. În plus, scade colesterolul „rău". Ca să-l prepari, pune o linguriţă cu păpădie uscată și mărunţită în 250 ml apă clocotită, acoperă 10 minute, strecoară și apoi bea patru căni pe zi, după mesele principale ale zilei. Feniculul calmează durerile abdominale Fenelul (feniculul) este o plantă aromatizantă cu un conţinut ridicat de uleiuri esenţiale care stimulează secreţia enzimelor digestive. Principala substanţă activă din seminţele de fenicul o reprezintă anetolul, care inhibă spasmele tractului digestiv. Planta are virtuţi terapeutice deosebite în tratarea indigestiilor, constipaţiei, balonării, durerilor abdominale, colicilor și enterocolitelor. În plus, feniculul este un bun vermifug, tonic gastric, și este folosit inclusiv în tratamentul colonului iritabil. Pentru liniștirea spasmelor stomacului și intestinelor, bea ceai din această plantă de trei ori pe zi, după mesele principale. Amestecă o linguriţă de fructe zdrobite cu 200 ml de apă fierbinte și lasă să stea câteva minute la infuzat. De asemenea, în caz de balonare, nu ezita să consumi seminţe de coriandru și de fenicul, în părţi egale. Dacă vrei să le dai gust, poţi pune și puţină sare. Volbura, remediu pentru constipaţie Atunci când mănânci alimente grase, ai multe șanse să suferi de constipaţie. Dacă simptomele acesteia durează mai mult de o săptămână, ai nevoie de plante cu calităţi laxative. Din această categorie face parte volbura. Ceaiul de volbură se prepară prin infuzarea a două linguriţe de plantă la o cană de apă și se bea dimineaţa, pe stomacul gol. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Joi, 20 Decembrie 2012 |
sâmbătă, 22 decembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu