Bea un pahar de must pe zi! |
În plin sezon al culesului de vie, mustul este băutura cea mai
savurată. Atenţie, însă! Specialiștii spun că acesta oferă multe
substanţe benefice organismului, însă poate predispune totodată
îngrășării sau poate agrava unele probleme de sănătate.
Efecte benefice
Sucul proaspăt de struguri este bogat în vitamine, polifenoli și în minerale ceea ce duce la stimularea sistemul nervos și la reducerea retenţei de apă. Mustul preia din substanţele nutritive ale fructelor din care provine și este indicat persoanelor care susţin eforturi intelectuale intense, dar și celor în convalescenţă, deoarece stimulează imunitatea și refacerea organismului prin conţinutul ridicat de vitamina C. Îţi protejează inima și sistemul circulator prin antioxidanţii numeroși care neutralizează radicalii liberi. Cel mai bun must este cel obţinut acasă, în mixer. Sucul astfel obţinut păstreaza vitaminele și mineralele din strugurii proaspeţi. Efecte negative Pentru că prin stoarcere noi luăm de la strugure doar conţinutul bobului și pierdem ceea ce este mai important și anume coaja și sâmburii, nu putem spune că mustul este o băutură foarte recomandată. "Dacă vorbim despre calitatea nutritivă, nu putem compara sucul natural cu fructul proaspăt, fie el must sau oricare alt suc natural. Dar dacă ne referim strict la must, acesta abundă în apă și zahăr, deci conţine foarte multe calorii și predispune consumatorul la complicaţii, mai ales dacă acesta are tulburări de glicemie sau diabet. Mai mult, prin stoarcere se pierd, odată cu coaja și fibrele alimentare, atât de importante în menţinerea unei greutăţi ideale. Și mare atenţie la mustul care a început să fermenteze! Prin fermentaţie, scade cantitatea de vitamine și antioxidanţi. Iar pe lângă problemele digestive pe care le poate da, el este deja băutură alcoolică, nerecomandată minorilor și persoanelor cu probleme de sănătate. Și chiar dacă vă doriţi să păstraţi pentru mai mult timp o sticlă de must, nu adăugaţi conservanţi sau aspirină", spune Ghe. Mencinicopschi. Pe lângă faptul că pot produce reacţii adverse persoanelor cu diferite afecţiuni, mustul îmbuteliat are foarte puţine calităţi nutritive. Mustul nu este recomandat nici persoanelor care suferă de anemie. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Marti, 25 Septembrie 2012 |
miercuri, 26 septembrie 2012
Bea un pahar de must pe zi!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu