Poate ghimbirul să învingă industria de miliarde de dolari a medicamentelor pentru ulcer? |
Există o categorie de medicamente cunoscută și sub numele de blocante
de acid, care face obiectul unei industrii de multe miliarde de
dolari. În ciuda faptului că aceste medicamente sunt utilizate zilnic de
milioane de persoane din întreaga lume, s-a dovedit că ele nu
funcţionează la fel de bine ca umila plantă de ghimbir în ceea ce
privește ameliorarea simptomelor indigestiei și a arsurilor la stomac.
Ghimbirul este un condiment, un aliment, și a fost utilizat în mod
sigur ca un medicament timp de milenii întregi de numeroase culturi
diferite. Cercetarea asupra beneficiilor ghimbirului este pur și simplu
uluitoare atât în detaliu, cât și în amploare, subliniază Wakeup-world.com.
De fapt, beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost studiate extensiv în ceea ce privește peste 100 de afecţiuni sau simptome, ceea ce îl face unul dintre cele mai cunoscute remedii dovedite și în plan știinţific. Pe de altă parte, literatura biomedicală cu privire la blocantele de acid este plină cu exemple privind multiplele efecte adverse asupra sănătăţii care apar odată cu blocarea producţiei de acid gastric cu xenobiotice, protoni de inhibitori de pompă și antagoniști H2. Ceea ce a început ca o arsură stomacală, care în forma sa cronică este numită reflux de acid sau tulburare de reflux gastroesofagian, va deveni în curând o disfuncţie a barierei de acid gastric, atunci când aceste medicamente elimină acidul care ne protejează de infecţii, ajută la descompunerea alimentelor și facilitează absorbţia de minerale și nutrienţi. Lista cu cele 30 efecte nocive este extinsă, dar în continuare aveţi prezentate câteva dintre cele mai importante efecte adverse de care este foarte posibil să nu fiţi conștienţi:
Răspunsul la aceste întrebări îl găsim într-un studiu realizat în 2007. Scopul lui a fost acela de a determina capacitatea anti-ulcer și anti-Helicobacter Plyori (o bacterie des întâlnită în formarea ulcerului) a extractului de ghimbir versus cea a medicamentelor blocante de acid, cum ar fi lansoprazole. Cercetătorii au descoperit că o fracţiune de ghimbir prezenta o potenţă mai mare de șase până la opt ori faţă de lansoprazole în ceea ce privește inhibarea producţiei de acid (în special, a activităţii gastrice celulelor de protoni de potasiu ATPase). Însă, asta nu a fost tot. S-a mai descoperit că ghimbirul avea proprietăţi antioxidante foarte puternice, proteja atât lipidele de peroxidare (râncezire), cât și AND-ul de la deteriorare, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știinţă să concluzioneze că fracţiuni specifice din interiorul ghimbirului au potenţial în ceea ce privește stoparea ulcerului, la un cost redus. În timp ce acest studiu s-a concentrat asupra unor tulpine specifice ale plantei de ghimbir, trebuie reţinută ideea potrivit căreia condimentul întreg nu este un medicament și nici nu trebuie considerat un glonţ magic care rezolvă totul, peste noapte. În timp ce o pastilă de ghimbir este de obicei o alegere mai bună decât una chimică, pentru majoritatea persoanelor, ghimbirul ar trebui consumat în forme integrale, în cantităţi moderate și echilibrate, împreună cu o dietă hrănitoare, organică, cu alimente integrale și tradiţionale, pentru a păstra un echilibru și a evita căderea în extreme. Totuși, specialiștii consideră că a venit momentul să ne trezim din această vrajă a farmaciilor (înţelesul grecesc al cuvântului este de medicament, drog, poţiune, vrajă, otravă) și să conștientizăm faptul că tot ce avem nevoie pentru un organism echilibrat se găsește, foarte probabil, în curtea noastră, dacă nu în totalitate în interiorul nostru. |
Autor: Financiarul.ro Sursa: www.financiarul.ro Marti, 28 August 2012 |
joi, 30 august 2012
Poate ghimbirul să învingă industria de miliarde de dolari a medicamentelor pentru ulcer?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu