ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 1 iulie 2012

Tratează bolile de ficat cu miere de vară

Tratează bolile de ficat cu miere de vară
Tratează bolile de ficat cu miere de vară S-au adunat deja primele roade ale stupilor, iar mierea de vară e vedeta leacurilor- minune. Și celelalte produse provenite din stup sunt însă cel puţin la fel de bune pentru sănătate. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist în homeopatie, îţi spune ce afecţiuni poţi trata cu miere, propolis, lăptișor de matcă, venin de albine sau cu polen.
Mierea ameliorează afecţiunile grave
Introdusă moderat în alimentaţie, mierea rezolvă carenţele de vitamine și minerale, iar folosită în scop terapeutic, ameliorează bolile digestive, cele hepato-biliare, respiratorii, cardiovasculare, nervoase și renale.
Propolisul întărește imunitatea
Se folosește intern, ca tinctură sau tablete, pentru a preveni infecţiile virale, întărirea sistemului imunitar sau bronșite. Extern, efectul său antibacterian îl face util în tratarea arsurilor și a multor tipuri de răni. Se aplică direct pe plagă.
Polenul alungă răceala
Se consumă sub formă de supliment nutritiv pentru întărirea organismului și creșterii rezistenţei la infecţiile de sezon. La indicaţia apiterapeutului, polenul poate fi administrat ca tratament pentru problemele hepatice, cele de prostată sau chiar unele afecţiuni psihice.
Lăptișorul de matcă reduce colesterolul
E bogat în complexul de vitamine B. E un important remediu pentru stres (datorită vitaminei B5) și, administrat ca supliment nutritiv, energizează organismul, protejează sistemul nervos și reduce colesterolul.
Veninul de albine calmează durerile reumatice
Principalele afecţiuni în care veninul de albine și-a dovedit eficienţa sunt reumatismele, nevralgiile și scleroza multiplă. Indicat de medic, acesta e considerat un eficient stimulent imunitar.
Cum să te ferești de falsuri
    Mierea naturală se zaharisește după câteva luni (maximum doi ani, în cazul mierii de salcâm); mierea falsă rămâne lichidă și la temperaturile scăzute;
    Mierea curată are aspect omogen și cristale fine;
    Mierea în care s-a pus prea multă apă (pentru a o “înmulţi”) are cristale mari, grosiere;
    Cea mai bună garanţie de calitate este eticheta de pe borcănaș: ea trebuie să conţină data recoltării și a ambalării, sursa florală a mierii și temperatura la care a fost cristalizată (maximum 40°C).

Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Sambata, 30 Iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu