Leacuri-minune cu oţet |
Te-ai gândit vreodată câte întrebuinţări terapeutice poate avea oţetul? Cu siguranţă, pe câteva le cunoști deja. Iată ce e nou!
Așa scapi de guturai! Nas înfundat, dureri de cap și de gât... Același scenariu bine cunoscut de răceală. Nu te îngrijora! Îi poţi veni de hac cu ajutorul inhalaţiei cu apă și oţet (cel de mere este mai eficient). Pui la fiert jumătate de litru de apă. Când a dat în clocot, o iei de pe foc și adaugi 2-3 linguri cu oţet. Apoi, stai sub un prosop 3-5 minute (inspiri pe nas, expiri pe gură, ochii îi ţii închiși). Aburii calzi descongestionează căile nazale, stimulează circulaţia sângelui și înlătură durerile.
Oţet cu miere pentru tuse
Tusea nu-ţi dă pace? Încearcă un sirop eficient din 5 linguri de miere și 5 linguri de oţet de mere.Iei câte o linguriţă din acest amestec (păstrează-l în cămară, într-un borcan bine închis), de câteva ori pe zi, la intervale de două-trei ore. După două zile de tratament, tusea dispare complet. Dacă persistă, este bine să mergi la doctor, pentru un control amănunţit.
Infecţiile trec imediat
Micozele unghiilor, boli infecţioase provocate de ciuperci, se vindecă
rapid dacă de trei ori pe zi pui degetul afectat, timp de o jumătate de
oră, în oţet.Îi potenţezi efectul dacă, înainte de culcare, îţi oblojești degetul cu o bucată de tifon îmbibat în tinctură de propolis (acţionează foarte bine pe porţiunile afectate de micoză tratate cu oţet).
Îţi stimulează imunitatea
Oţetul din vin conţine bioflavonoizi și vitamina C, substanţe care
luptă eficient împotriva infecţiilor virale, dar și împotriva apariţiei
celulelor canceroase în corp.Mai mult, oţetul balsamic consumat în salate reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge pe artere, îmbunătăţind în acest fel circulaţia sângelui. Și beneficiile acestei licori nu se opresc aici! Oţetul de mere scade colesterolul „rău” și reglează glicemia graţie acidului acetic. De aceea, e indicat în alimentaţia diabeticilor.
Compresă împotriva crampelor
Te doare stomacul? Scapi rapid de crampe cu ajutorul unei comprese care relaxează musculatura încordată.Pentru amestec, ai nevoie de 40 g salvie, 40 g sovârf, 40 g pelin, 40 g spilcuţe, 20 g izma-broaștei, 20 g cimbru și 1 litru de oţet. Amesteci ierburile într-un bol, le pui într-un săculeţ de pânză și le fierbi în oţet 10 minute. Apoi storci săculeţul, îl lași un pic să se răcească și-l așezi pe burtă. Îţi ia cu mâna!
Detoxifiant natural
Din medicina tradiţională ne-a rămas o reţetă cu oţet pentru curăţarea organismului, bună în perioadele de oboseală și stres.În fiecare dimineaţă, 14 zile, bei pe stomacul gol câte un pahar cu apă cu o linguriţă de oţet de mere și puţină miere. Lichidul curăţă în profunzime intestinele, echilibrează digestia, crește circulaţia și ajută la eliminarea reziduurilor din corp. Vei fi mult mai tonică și mai eficientă. |
Autor: Click Sanatate Sursa: www.clickpentrufemei.ro Duminica, 24 Iunie 2012 |
marți, 26 iunie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu