De ce sunt ouale recomandate in dieta gravidelor |
Oul este renumit pentru a fi un aliment complet, dar cantitatea pe care ar trebui sa o consume un om zilnic este supusa la numeroase dezbateri. Insa un lucru este cert, femeile insarcinate ar trebui sa includa oul in regimul lor alimentar.
Recomandare vine ca urmare a unui studiu efectuat de cercetatorii
Universitatii Cornell care au stabilit ca o substanta din ou, denumita
colina, reduce riscul de a dezvolta diabet sau hipertensiune.
Oamenii de stiinta au stabilit ca 930 de miligrame de colina primite
zilnic reduc cu 33% concentratia de cortisol, hormonul stresului, din
organismul bebelusilor. La acest studiu au participat femei aflate in al
treilea trimestru de sarcina.
Consumul de colina este important si pentru ca previne efectele
stresului prenatal asupra comportamentului si dezvoltarii a copiilor.
Hipertensiune arteriala si diabetul de tip doi sunt alte afectiuni pe
care le poate combate colina.
Acest nutrient se gaseste in cantitati mari in broccoli, oua, lapte, germeni de grau si soia.
Un alt studiu efectuat de cercetatorii Universitatii de Medicina
Stanford a aratat ca nivelul seric scazut de colina la femeile gravide
este asociat cu un risc crescut de defecte de tul neural anencefalie
si spina bifida. Anencefalia este o afectiune letala în care creierul si
cutia craniana nu se dezvolta, iar spina bifida este o malformatie a
maduvei spinarii asociata cu paralizie.
|
Autor: Lyla.ro Sursa: www.lyla.ro Miercuri, 9 Mai 2012 |
miercuri, 9 mai 2012
De ce sunt ouale recomandate in dieta gravidelor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu