ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 9 mai 2012

5 Super-alimente de primavară bune la slăbit

 5 Super-alimente de primavară bune la slăbit
5 Super-alimente de primavară bune la slăbit Păpădia energizează și are puţine calorii, în timp ce ridichea oferă senzaţie de saţietate pentru mult timp.
Verdeţurile și fructele de sezon fac minuni pentru sănătate. Frunzele verzi menţin supleţea, iar caisele și cireșele îmbunătăţesc digestia. Un nutriţionist explică cum trebuie consumate pentru beneficii maxime.
1. Tulpinile și frunzele de păpădie sunt comestibile și pot fi adăugate în salate, pentru a obţine o adevărată explozie de vitamine, precum magneziu, fosfor, cupru și fier. În plus, frunzele ușor amărui mustesc de beta- caroten, un antioxidant extrem de util imunităţii.
Nutriţionistul Luiza Pârvu recomandă aceste verdeţuri celor care vor să slăbească și să-și menţină energia la cote maxime. "Au puţine calorii și foarte multă vitamina C. Sunt bune la cină, sub formă de salată, peste care turnăm un dressing ușor pe bază de iaurt și lămâie".
2. Ciupercile Morel sunt un soi rar, care apare doar primăvara, iar pălăriile lor seamănă cu un fagure. Deși costisitoare, sunt extrem de delicioase și conţin din belșug fosfor, ce ajută la fixarea calciului în oase. Înlocuiesc cu succes carnea, însă trebuie consumate cu moderaţie.
"Seara cad greu la stomac, ideal este să fie mâncate la prânz, ca garnitură pentru o friptură de pui", e sfatul medicului.
3. Rucola este o plantă mediteraneană, cunoscută în ţara noastră sub numele de Voinicica.
Frunzele de rucola, asemănătoare celor de păpădie, dar rotunjite la colţuri, conţin mai mulţi nutrienţi decât orice alte frunze verzi.
O puteţi înlocui cu ștevia, mai ușor de procurat, pentru care nutriţioniștii au numai cuvinte de laudă.
4. Ridichea, săracă în calorii și bogată în apă, reprezintă gustarea perfectă pentru zilele de primăvară, datorită senzaţiei de saţietate care se menţine un timp îndelungat.
Ridichile conţin acid folic, vitamina A și fier.
Totuși, persoanele cu sensibilitate gastrică crescută ar fi bine să le evite, altfel pot suferi de stări de balonare și flatulenţă.
"Alţii nu tolerează gustul. Soluţia ar fi să le amestece cu alte legume și să le asorteze cu o friptură", recomandă nutriţionistul.
5. Caisele, care apar pe la mijlocul lunii mai, sunt o sursă extraordinară de fibre și potasiu, reducând problemele de constipaţie, mai spune nutriţionistul.
 

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Miercuri, 9 Mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu