5 Super-alimente de primavară bune la slăbit |
Verdeţurile și fructele de sezon fac minuni pentru sănătate. Frunzele
verzi menţin supleţea, iar caisele și cireșele îmbunătăţesc digestia. Un
nutriţionist explică cum trebuie consumate pentru beneficii maxime.
1. Tulpinile și frunzele de păpădie sunt comestibile și pot fi adăugate
în salate, pentru a obţine o adevărată explozie de vitamine, precum
magneziu, fosfor, cupru și fier. În plus, frunzele ușor amărui mustesc
de beta- caroten, un antioxidant extrem de util imunităţii.
Nutriţionistul Luiza Pârvu recomandă aceste verdeţuri celor care vor să
slăbească și să-și menţină energia la cote maxime. "Au puţine calorii
și foarte multă vitamina C. Sunt bune la cină, sub formă de salată,
peste care turnăm un dressing ușor pe bază de iaurt și lămâie".
2. Ciupercile Morel sunt un soi rar, care apare doar primăvara, iar
pălăriile lor seamănă cu un fagure. Deși costisitoare, sunt extrem de
delicioase și conţin din belșug fosfor, ce ajută la fixarea calciului în
oase. Înlocuiesc cu succes carnea, însă trebuie consumate cu moderaţie.
"Seara cad greu la stomac, ideal este să fie mâncate la prânz, ca garnitură pentru o friptură de pui", e sfatul medicului.
3. Rucola este o plantă mediteraneană, cunoscută în ţara noastră sub numele de Voinicica.
Frunzele de rucola, asemănătoare celor de păpădie, dar rotunjite la
colţuri, conţin mai mulţi nutrienţi decât orice alte frunze verzi.
O puteţi înlocui cu ștevia, mai ușor de procurat, pentru care nutriţioniștii au numai cuvinte de laudă.
4. Ridichea, săracă în calorii și bogată în apă, reprezintă gustarea
perfectă pentru zilele de primăvară, datorită senzaţiei de saţietate
care se menţine un timp îndelungat.
Ridichile conţin acid folic, vitamina A și fier.
Totuși, persoanele cu sensibilitate gastrică crescută ar fi bine să le
evite, altfel pot suferi de stări de balonare și flatulenţă.
"Alţii nu tolerează gustul. Soluţia ar fi să le amestece cu alte legume
și să le asorteze cu o friptură", recomandă nutriţionistul.
5. Caisele, care apar pe la mijlocul lunii mai, sunt o sursă
extraordinară de fibre și potasiu, reducând problemele de constipaţie,
mai spune nutriţionistul.
|
Autor: Evenimentul Zilei Sursa: www.evz.ro Miercuri, 9 Mai 2012 |
miercuri, 9 mai 2012
5 Super-alimente de primavară bune la slăbit
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu