ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 mai 2012

4 alimente banale, adevărate bombe . Unele sunt nelipsite de la micul-dejun
4 alimente banale, adevărate  bombe . Unele sunt nelipsite de la micul-dejun Alimente aparent banale pot fi extrem de dăunătoare. Mai jos vă prezentăm lista celor mai nesănătoase.
Covrigii consumaţi des predispun la obezitate și diabet, guma de mestecat favorizează gastrita, iar cafeaua fără cofeină atacă inima mai mult decât cea normală.
1. GUMA DE MESTECAT stimulează în exces sucurile gastrice necesare digestiei. "Stomacul roade în gol și astfel apare, printre altele, gastrita. Riscul mare este ca guma să fie aspirată pe trahee și să ajungă în plămâni, obturând căile respiratorii", spune medicul de familie Călin Ciubotaru.

2. COVRIGII. Medicii recomandă să-i consumaţi foarte rar și atunci să nu fie foarte calzi. Un covrig are între 250 și 300 de calorii și mai mult de 50 de grame de carbohidraţi.
"Au un indice glicemic foarte mare, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește rapid, după care începe să scadă la fel de repede. Aceste variaţii epuizează funcţia pancreasului și cauzează rezistenţă la insulină, faza premergătoare diabetului. Descărcările mari de insulină fac ca aceste zaharuri să nu fie arse în totalitate și să se transforme în celule adipoase sau colesterol. Iar dacă sunt calzi, covrigii irită stomacul", atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
3. BATOANELE "FITNESS" sunt promovate drept alimente bune pentru siluetă, pentru că au mai puţin de 100 de calorii, ceea ce este o capcană, pentru că provin în principal din zahăr.
"În compoziţia lor predomină zahărul, nu cerealele integrale, așa cum lasă eticheta să se înţeleagă", spune nutriţionistul Corina Zugravu.
4. CAFEA DECOFEINIZATĂ. Câteva cești echivalează cu o ceașcă de cafea normală ca și conţinut de cofeină. În procesul decofeinizării se utilizează constant solvenţi, substanţe cancerigene.
"Mai mult, cafeaua decofeinizată e obţinută din culturi mai slabe calitativ (cafea Robusta), care au boabe mai grase și care pot crește colesterolul rău", conchide prof. Mencinicopschi.
Studiile efectuate de americani și britanici pe loturi de voluntari au demonstrat că cei care beau zilnic o ceașcă de cafea decofeinizată au un nivel al colesterolului mai mare decât cei care beau cafea normală sau nu beau deloc.




Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Joi, 10 Mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu