ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 aprilie 2012

 Puterile tămăduitoare ale plantelor: Care sunt cele mai bune remedii pentru anemie, diabet, toxiinfecţii alimentare sau pierderi de memorie
Puterile tămăduitoare ale plantelor: Care sunt cele mai bune remedii pentru anemie, diabet, toxiinfecţii alimentare sau pierderi de memorie
Se știe că plantele au numeroase efecte benefice asupra organismului. Conform unui nou studiu, acestea au efecte tămăduitoare pentru anemie, hipertensiune, diabet, toxiinfecţiilor alimentare și chiar pentru pierderile de memorie.
 
Busuiocul scade tensiunea sangvină, coriandrul previne toxiinfecţiile alimentare, iar cimbrul diminuează efectele neplăcute cauzate de acnee, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Neurochemistry, informează dailymail.co.uk.
  • Cel mai bun remediu contra anemiei - rozmarinul. Frunzele de rozmarin sunt bogate în fier - lipsa acestui mineral poate să provoace oboseală și anemie. Această plantă conţine și acid carnosic, o substanţă care protejează creierul contra radicalilor liberi. Astfel, rozmarinul scade riscul de declanșare a atacurilor vasculare cerebrale și a maladiilor neurodegenerative, precum Alzheimer.
  • Cel mai bun remediu contra hipertensiunii - busuiocul. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvină la fel de mult ca medicamentele utilizate în prezent pe plan mondial. Savanţii chinezi consideră că această plantă acţionează asupra concentraţiei de endotelină, o proteină care provoacă constricţia vaselor sangvine.
  • Cel mai bun remediu contra diabetului - schinduf. O doză zilnică de extras de schinduf ameliorează concentraţia de zahăr din sângele diabeticilor și scade rezistenţa la insulină, afirmă cercetătorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India. Planta conduce totodată la o creștere inadecvată a lactaţiei, au declarat multe mame aflate în perioada alăptatului. Schinduful, o plantă folosită și pe post de condiment, este un remediu folosit în medicina asiatică tradiţională pentru a induce nașterea. Din acest motiv, schinduful nu este recomandat femeilor însărcinate.
  • Cel mai bun remediu contra aftelor - oregano. Această plantă conţine puternici agenţi antifungici precum thymol și carvacrol. Un studiu realizat de cercetătorii de la Georgetown University Medical Centre din Washington a evidenţiat faptul că substanţa carvacrol inhibă creșterea ciupercii Candida albicans (care provoacă afte) mai eficient decât medicamentele antifungice folosite în mod obișnuit.
  • Cel mai bun remediu pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare - coriandrul. Uleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter care provoacă toxiinfecţii alimentare, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Medical Microbiology. Carnea de pui și carnea roșie (în special carnea tocată) pot conţine bacterii din clasa campylobacter, care provoacă toxiinfecţii dacă acea carne este coaptă sau prăjită în exces. Puteţi să adăugaţi seminţe pisate de coriandru (care oferă uleiul tămăduitor) pe hamburgeri sau pe preparatele din carne de pui.
  • Cel mai bun remediu contra schimbărilor de dispoziţie și a pierderilor de memorie - salvia.Voluntarii, tineri și sănătoși, care au primit capsule cu ulei de salvie în cadrul unui studiu realizat de savanţii de la Northumbria University, au spus că starea lor de dispoziţie s-a ameliorat considerabil. Într-un studiu realizat pe persoane în vârstă de cercetătorii din Australia, extractul de salvie a îmbunătăţit memoria și atenţia. Această plantă inhibă descopunerea acetilcolinei, o substanţă prezentă în creier care stimulează capacitatea de atenţie și de memorare.
  • Cel mai bun remediu contra ulcerelor stomacale - cardamom. Dacă suferiţi de ulcer stomacal sau dacă sunteţi predispus la această boală, încercaţi să adăugaţi cardamom în alimentele condimentate sau în budinca de orez. Cercetătorii indieni au descoperit că uleiul de cardamom protejează mucoasa stomacală și împiedică apariţia ulcerelor provocate de alcool și aspirină. Ingredientul activ este nootkatone, obţinut din păstăile măcinate ale acestei plante.
 

Autor: Jurnalul National
Sursa: www.jurnalul.ro  Luni, 23 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu