Căpșunile previn atacul de cord |
Menţine în limite normale nivelul de zahăr în sânge. De aceea,
consumul regulat de căpșuni este asociat cu un risc scăzut de apariţie a
diabetului zaharat de tip 2.
O porţie de căpșuni aduce un aport important de potasiu, mineral care diminuează riscul de atac de cord sau de atac cerebral. Căpșunile conţin și acid folic, un ingredient esenţial în producerea celulelor roșii din sânge. Au o acţiune benefică asupra ficatului, ajutând, datorită vitaminei K, la insufi- cienţa hepatică și disfuncţiile biliare. Sunt indicate în afecţiuni renale, ateroscleroză sau varice. Acest fruct favorizează eliminarea acidului uric, fiind de mare ajutor în tratarea reumatismului și gutei. Căpșunile au o serie de proprietăţi care diminuează riscul apariţiei cancerului de sân, colon sau esofagian. Combat îmbătrânirea precoce, datorită antioxidanţilor conţinuţi de aceste fructe. Îmbunătăţesc funcţia cognitivă și cea motorie, optimizând echilibrul și coordonarea mișcărilor. Acţionează pozitiv și în cazul inflamaţiilor specifice artritei și în unele dintre bolile oculare.
Pont
100 g de căpșuni au 32 de calorii și asigură necesarul zilnic de vitamina C
|
Autor: Libertatea Sursa: www.libertatea.ro Miercuri, 25 Aprilie 2012 |
miercuri, 25 aprilie 2012
Căpșunile previn atacul de cord
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu