ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 4 aprilie 2011

Cum poţi trata gingivita pentru a evita apariţia bolilor parodontale

 Cum poţi trata gingivita pentru a evita apariţia bolilor parodontale
Cum poţi trata gingivita pentru a evita apariţia bolilor 
parodontale Potrivit medicilor stomatologi, gingivita, adică inflamarea gingiei, este deter­minată de placa bacteriană și poate fi favorizată de diferiţi factori locali și generali. "Posibilitatea apariţiei acestei boli este mai mare la persoanele fumă­toare, cu antecedente în familie, la pacienţii care iau medicamente pentru hipertensiune sau antidepresive, care suferă de boli ce slăbesc sistemul imunitar, precum diabetul, sau care au o dietă săracă în vitamine și minerale", menţionează dr. Elena Săndulescu, medic stomatolog.
Potrivit experţilor, cea mai bună metodă de prevenire a gingivitei este igiena orală corespunzătoare efectuată de cel puţin două ori pe zi. De asemenea, utilizarea unei periuţe și a unei paste de dinţi adecvate structurii dinţilor previne formarea plăcii bacteriene.
"Periuţa de dinţi trebuie schimbată o dată la trei luni. Pentru a îmbunătăţi îndepărtarea plăcii bacteriene, periajul dentar trebuie suplimentat de mijloace auxiliare de tipul aţei dentare și al periuţelor interdentare pentru a curăţa și zonele greu de igienizat. Pentru prevenirea apariţiei gingivitei, foarte importante sunt și vizitele la stomatolog, care trebuie efectuate o dată la șase luni", indică dr. Săndulescu.
În cazul persoanelor care au fost diagnosticate la timp cu gingivită, medicii sunt de părere că afecţiunea poate fi tratată prin igienizarea profesională, care constă în îndepărtarea depozitelor de tartru cu anse ultrasonice, urmată de airflow și periaj profesional.
"Airflow-ul este o metodă de igienizare care presupune îndepărtarea resturilor de tartru și a pigmenţilor cu ajutorul unui dispozitiv care aruncă un jet de apă și bicarbonat de sodiu", precizează medicul.
În cazurile mai severe de gingivită, pe lângă igienizarea profesională se vor mai aplica local substanţe dezinfectante.
"În cazul gingivitelor hiperplazice datorate sarcinii, tratamentul va consta în igienizare profesională, iar pacientele vor fi instruite cum să își efectueze igiena orală zilnică în așa fel încât să nu afecteze dezvoltarea fătului. Tratamentele mai complexe se vor efectua în cel de-al doilea trimestru de sarcină. Tratamentul chirurgical se va temporiza până în lunile patru-șase după naștere", conchide stomatologul.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Luni, 4 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu