ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 5 aprilie 2011

Cât te costă vizita la dentist în funcţie de câţi ani ai

Cât te costă vizita la dentist în funcţie de câţi ani ai
Cât te costă vizita la dentist în funcţie de câţi ani ai Potrivit datelor ultimului Eurobarometru cu privire la sănătatea orală, românii se situează pe un loc codaș în ceea ce privește vizitele la medicul stomatolog. Astfel, doar 34 la sută dintre conaţionali merg la dentist cel puţin o dată pe an, iar printre motivele menţionate de români pentru a nu merge la dentist s-a remarcat preţul mare al controalelor și al tratamentelor dentare. gândul a calculat cât te costă vizita la medicul stomatolog în funcţie de câţi ani ai.
    * Între 1 - 12 ani costurile tratamentelor pot fi mici dacă copilul este învăţat de la vârste fragede să adopte o igienă adecvată. "Ignorarea programărilor la cabinetul unui medic duce la o igienă dentară precară a copilului, fapt ce determină apa­riţia cariilor premature care distrug dinţii de lapte, extrem de importanţi în dezvoltarea copilului. Copiii trebuie obișnuiţi cu igienizarea profesională care se face o dată la 6 luni, împreună cu o consultaţie de rutină, prin care pot fi identificate eventuale procese carioase", spune dr. Răzvan Savu, medic stomatolog. Aceasta are un preţ de aproximativ 100 lei.
    * Potrivit stomatologilor, cariile sunt tot mai des întâlnite la grupa de vârstă 12-18 ani, din cauza unei diete bazate pe produse de tip fast-food și a băuturilor acidulate, care atacă smalţul. Pentru repararea dinţilor afectaţi din cauza obiceiurilor alimentare, o vizită la dentist poate ajunge până la 400 de lei. "Mulţi dintre copiii de 12-18 ani au nevoie de ortodonţie. Multe anomalii dentare sunt mai ușor de rezolvat la această vârstă", susţine dr. Savu. Costul unui aparat fix ortodontic pe o arcadă pornește de la 2.000-2.500 lei pentru bracheţi metalici, poate fi la 4.000-5.000 lei pentru bracheţi estetici (nr. ceramică, safir) și poate ajunge la 4.000-6.000 euro pentru tehnici avansate și foarte estetice, precum incognito sau invisaline.
    * În intervalul 18-25 ani tot mai mulţi tineri se apucă de fumat și de băut cafea sau alcool. Stomatologii menţionează că aceste vicii atacă structura danturii. "În această perioadă consultaţia periodică la stomatolog este mai necesară ca oricând, deoarece tot mai mulţi tineri sunt predispuși bolilor parodontale", spune dr. Savu. Micile carii apărute se pot rezolva la un preţ de 100-150 lei.
    * Între 25-35 ani este perioada în care cele mai multe femei devin mame. Gingivita de sarcină este una dintre afecţiunile dentare care apar în cazul femeilor însărcinate. Aceasta poate fi tratată prin igienizarea profesională, care costă în jur de 100 de lei, fără ca viitorul copil să fie afectat.
    * Persoanele cu vârsta cuprinsă între 35-50 de ani prezintă un risc crescut de a suferi de o boală parodontală. "Acest tip de afecţiune distruge osul și ligamentele în care este situat dintele, ducând la pierderea sa de pe arcada dentară. Odată instalată, boala parodontală nu poate fi vindecată. Cu toate astea, poate fi stopată să nu mai avanseze, iar dinţii pot fi salvaţi", menţionează dr. Răzvan Savu. Un astfel de tratament de menţinere se face la 3-6 luni, în funcţie de gradul afecţiunii, și costă între 30 - 40 lei per dinte.
    * Dinţii persoanelor trecute de 50 de ani sunt îmbătrâniţi, tociţi, au suferit diferite lucrări dentare de-a lungul timpului. Protezele dentare și implanturile de dinţi sunt extrem de costisitoare, acestea pleacă de la preţul de 1.000 de lei și ajung până la 3.000 de lei.


Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Marti, 5 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu