ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 decembrie 2015

Aparatul revoluționar care calmează durerile de spate. „Este o minune cerească, după două ședințe am scăpat de durerile puternice din zona lombară!”


Dacă durerile de spate nu vă dau pace și nu suferiți de o boală care impune intervenția chirurgicală, un nou dispozitiv medical, singurul de acest tip din Europa, ar putea fi soluția
Elena Oceanu
Soleve, cum se numește aparatul-minune, este creat special pentru durerea de spate, iar tratamentul, care ține circa 30 de minute, nu doare, protocolul incluzând șase tratamente într-un interval de trei săptămâni.
O ședință gratuită
Terapia cu Soleve poate fi urmată doar în cadrul clinicii ExMedica din București, iar cele șase ședințe costă 1.800 de lei. Însă, în luna decembrie, pacienții pot beneficia de o reducere: la cinci ședințe cu aparatul Soleve, veți primi una gratuit. Medicii recomandă tratamentul mai ales celor care au contracturi musculare de cauză neprecizată.„Atenție însă, acest aparat nu înlocuiește o terapie chirurgicală, acolo unde este cazul. El este făcut pentru durerile de spate, adică lombare, sacrale, care nu au un diagnostic cert, în niciun caz cel chirurgical. Nimic în lume nu va putea să înlocuiască cuțitul, atunci când hernia este ruptă în canal, când există o tumoră vertebrală, o malformație arterio-venoasă”, explică medicul primar neurolog Cristina Gorgan.
soleve
Tratamentul poate fi însă urmat după o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei pentru așa-numitele dureri restante. Problemele cauzate de tensiunile musculare prelungite sunt cele mai frecvente și apar din cauza stresului, a pozițiilor vicioase în fața biroului, a șofatului prelungit, a sporturilor extenuante. „Această contractură musculară va opri curgerea fiziologică a sângelui prin mușchi, iar nutrienții din sânge și oxigenul nu mai ajung la mușchi. Atunci se acumulează toxine – histamine, prostaglandină, serotonină – și toate astea duc la crampe musculare. Acele crampe produc întinderi ale ligamentelor și articulațiilor, care, la rândul lor, dau dureri”, adaugă medicul.
Durerea, măsurată înainte și după tratament
Pacienții sunt întrebați înainte de începerea tratamentului, pe o scală de 1 la 10, cât de tare îi doare și, ulterior, aceeași întrebare este pusă și la finalul ședinței.
Pentru Maria Crișan, o clujeancă de 61 de ani, tratamentul a fost „o minune cerească”: „Am fost la cel mai bun neu rochirurg din Cluj care mi-a spus că boala mea nu este de operat. Mi-a recomandat să dau cu gel. Mă durea foarte tare zona lombară. După a doua ședință cu acest aparat nu m-a mai durut deloc. Este o minune cerească pentru mine”, spune, fericită, clujeanca.
Scanează 1.000 de puncte din zona lombară
Cum acționează mai exact aparatul: un sistem robotic automatizat măsoară proprietățile electrice a peste 1.000 de puncte din zona lombară, aplicând impulsuri electrice pe fiecare din punctele declanșatoare, localizate cu ajutorul unor sonde miniaturale. „Aparatul poate scana 1.000 de puncte de la nivel spatelui ceea ce medicul nu poate face. I-ar lua o zi înteagă. Stimularea se face cu impulsuri electrice la diferite intensități de la 1 la 60 de miliamperi, în funcție de cât suportă pacientul”, completează medicul neurolog Cristina Gorgan, care recomandă șase ședințe de 30 de minute, într-un interval de două săptămâni, cu o zi pauză.
Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu