ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 9 decembrie 2014

Sfaturi pentru prevenirea si hidratarea pielii uscate

Despre
piele uscataIarna este o perioada mai dificila din multe motive, iar odata cu venirea frigului, pielea uscata poate deveni o problema, mai ales in cazul mainilor. Daca acestea erau fine si netede in septembrie, ele se pot inrosi si usca pana in februarie. Iata cateva sfaturi pentru prevenirea si hidratarea pielii uscate de pe maini.
Cauze pentru pielea uscata
In timpul iernii, umiditatea din aer creste, iar in incaperi aerul este mai uscat datorita caldurii. De asemenea, te speli mai des pentru a evita raceala si gripa. Acest fapt si trecerea de la rece la cald face ca mainile tale sa fie atat de deshidratate incat se pot usca foarte tare, crapandu-se si, in cele mai extreme cazuri, pielea se poate descuma si poate sa sangereze.
Pielea are o bariera, formata din proteine, lipide si uleiuri. Aceasta bariera protejeaza impotriva frigului insa daca este slabita, apare predispozitia la simptome ale pielii sensibile: mancarimi, inflamatii si eczeme. Mainile pot, de asemenea, sa devina foarte uscate atunci cand aceasta bariera a pielii este inlaturata.
Balsam homemade cu ceara de albine, pentru maini crapate si uscate
Hidrateaza-ti mainile
Pentru a trata pielea uscata, trebuie sa ii dai hidratarea ce ii este necesara. Expertii afirma faptul ca lichidele pot ajuta, insa este vorba si de crema pe care o aplici pe piele, crema ce va preveni evaporarea apei din organism si-i va oferi un aspect sanatos.
Cea mai buna metoda de prevenire a acestei probleme este sa folosesti o crema hidratanta inainte ca mainile tale sa arate semnele unei pieli uscate.
Aplicarea unei creme doar o data nu te va proteja, sfatul fiind sa aplici cat mai des lotiune hidratanta pentru ca si efectele sa dureze mai mult, de cinci sau chiar de sase ori pe zi.
In afara de a tine lotiunea la tine in baie, ia-ti si o crema de maini in poseta, la sala, la birou si oriunde mergi, pentru ca aceasta aplicare a cremei sa devina un obicei.
Este foarte important sa aplici crema de maini si pe cuticule si unghii, cat mai des.
Ingrijirea pielii cu laptisor de matca
Cum alegi crema de maini potrivita
Vei gasi multe optiuni in magazine sau farmacii, ce promit sa faca minuni pentru pielea ta. Insa exista doua ingrediente esentiale pentru o crema, atunci cand vine vorba de a-ti mentine mainile hidratate: emolienti si umectanti.
Emolientii actioneaza ca lubrifianti pe suprafata pielii, astupand crapaturile dintre celulele moarte. Senzatia alunecoasa pe care o simti cand aplici crema se datoreaza emolientilor. Cauta deci produse cu ingrediente precum lanolina, ulei de jojoba, izopropil palmitat, propilen glicol linoleat, squalen si stearat de glicerol.
Umectantii atrag umezeala, crescand continutul de apa al stratului exterior al pielii. Uita-te pe eticheta dupa ingrediente cum ar fi glicerina, acid hialuronic, sorbitol, propilen glicerol si acid lactic.
Daca problema se agraveaza, daca observi ca in afara de pielea uscata mainile tale au crapaturi adanci sau chiar sangereaza, este timpul sa treci la vaselina sau la o crema bogata intr-o formula cu ingrediente ca dimeticon, cacao, unt de shea sau ceara de albine. Aplica pe maini, pune o pereche de manusi de bumbac si pastreaza-le peste noapte.
Untul de cacao, ingredient minune pentru piele uscata
Atunci cand ai incercat totul dar afectiunea persista, consulta un dermatolog, ce iti poate prescrie o crema cu steroizi pentru a preveni inflamatia si poate verifica daca mainile tale uscate pot fi cauza unor afectiuni ale pielii, eczeme sau psoriazis.
In cazul in care pielea ta este sanatoasa, o ingrijire de baza, hidratarea continua si pastrarea unor remedii simple si eficiente la indemana, te vor ajuta sa treci peste iarna, pana la sosirea primaverii, cu maini care arata si sunt sanatoase.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu