ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 26 septembrie 2014

Suc de mango, fructul pasiunii şi echinacea pentru întărirea imunităţii

Autor: Paula Rotaru
Fructele şi legumele de culoare roşie sau portocalie sunt sănătoase în special pentru că ne protejează şi luptă împotriva răcelilor şi a gripelor, fiind extrem de bogate în antioxidanţi, care se ştie că ne feresc de o mulţime de boli chiar şi mai grave.
Această băutură revigorantă din fructe conţine şi echinacea, o plantă care ameliorează simptomele de răceală şi gripă. Să vedem cum se prepară!

Ingrediente pentru două pahare:
Un mango mic, un măr, 2 bucăţi fructul pasiunii, sucul de la o portocală, o linguriţă de echinacea, apă minerală (opţional), cuburi de gheaţă (opţional)

Mod de preparare:
1. Tăiaţi fructul de mango pe din două, de-a lungul sâmburelui, pe care îl îndepărtaţi apoi. Luaţi pulpa de pe coajă cu ajutorul unei linguri, apoi tăiaţi-o în bucăţi şi introduceţi-le în blender sau în robotul de bucătărie.

2. Mărul se curăţă de coajă, de cotor şi se taie bucăţi. Se adaugă în blender peste mango şi se mixează până obţineţi o pastyă fină.

3. Fructul pasiunii se taie pe din două, iar apoi pulpa se adaugă peste piureul de măr şi mango. Se adaugă sucul de portocală şi echinacea, apoi se mai amestecă puţin.

4. Se poate subţia cu puţină apă minerală, se toarnă în pahare şi se serveşte. Sau se poate pune la răcit în frigider, după care se serveşte în pahare mari cu cuburi de gheaţă, decorate cu felii de mango.

Sursa: "Sucuri, Smoothie şi alte băuturi delicioase", Suzannah Olivier, Editua LITERA (www.litera.ro)
Citește și:
Suc de ghimbir, ananas şi morcov pentru indigestie
Suc natural de sfeclă, morcov, spanac şi portocale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu