Patru alimente care îţi îmbătrânesc creierul mai repede |
Uită de siluetă pentru câteva clipe și gândește-te și la modul în care îţi afectează creierul alimentele pe care le consumi.
1. Tofu Controversele legate de soia continuă în urma unui studiu publicat în revista Dementia and Geriatric Cognitive Disorders, care a identificat o legătură între consumul ridicat de tofu (de mai mult de 9 ori pe săptămână) și un risc crescut de probleme cognitive și pierderi de memorie. 2. Sodiul Toată lumea știe că un nivel crescut de sodiu duce la hipertensiune și boli cardiovasculare. Un studiu canadian a scos la iveală că excesul de sodiu din organism afectează și abilităţile cognitive. Stuudiul a fost publicat în revista medicală Neurobiology of Aging. 3. Grăsimile trans Pe lângă faptul că sunt dușmanii inimii, grăsimile trans pot distruge și creierul. Un studiu publicat în revista PLoS One a arătat că un consum crescut de grăsimi trans duce la probleme de memorie. 4. Tonul Este o masă ușoară și plină de proteine, însă poate afecta memoria. Potrivit unui studiu apărut în revista Integrative Medicine, persoanele care mănâncă acest tip de pește de mai mult de trei ori pe săptămână riscă să se confrunte cu disfuncţii cognitive. De vină, este conţinutul de mercur. |
Autor: Doctorul zilei Sursa: www.doctorulzilei.ro Sambata, 25 Iulie 2015 |
sâmbătă, 25 iulie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu