ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3
Există preconcepţia că
bananele îngraşă, din cauză că în cazul celorlalte fructe,substanţele
nutritive se află fie în coajă, fie în pulpă, fie în seminţe. Foarte
mulţi medici nutriţionişti condamnă bananele deoarece răspunsul la
insulă este foarte rapid atunci când sunt consumate
Cel mai bine este să ne uităm la indicele glicemic, deoarece, cu cât
un aliment se descompune în zahăr pe care îl preia sângele mai repede cu
atât este mai mare caloric şi mai puţin nutritiv. Alimentelele care au
indicele 75 sunt considerate bogate caloric, iar de asta, se transformă
mult mai rapid în zahăr faţă de banane care au un aport glicemic scăzut :
62.
Beneficii
- Bananele reduc riscul de infarct, cancer şi diabet
Zahărul din ele este rafinat şi nu procesat ca cele din alimentele
din comerţ. De aceea, bananele pot fi consumate după exerciţii fizice
intense deoarece conţin proteine sau se pot face prăjituri, spre
exemplu, celebrele clătite.
A.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu