Simptome care ar trebui sa te ingrijoreze. Daca simti asa ceva, mergi urgent la medic
Muncesti, te ingrijesti de familie si prieteni. Ai insa grija si de tine in aceeasi masura?De multe ori ajungem sa ignoram simptome reale, prea ocupate sau obosite pentru un control de rutina la doctor. Si astfel, ajungem sa facem greseli mari, uneori fatale.
De aceea, in acest articol am pregatit o serie de simptome pe care nu trebuie sub nicio forma sa le ignore.
1. Oboseala cronica
Sa recunoastem: femeile sunt obisnuite sa fie mereu obosite. Cine nu are o lista de treburi de grosimea unei carti? Du masina la mechanic, du-te la banca, nu uita de mancarea pentru pisica, du copiii la meciul de fotbal, termina-ti proiectele de la service, vezi ce mai fac parintii si matusile etc.
Supraincarcarea cu sarcini duce la oboseala care la un moment dat poate devein cronica. Cand te simti deci extenuate si fara de putere iar senzatia dureaza mai bine de doua saptamani, e cazul sa consulti un doctor.
Aceasta oboseala poate fi de asemenea un simptom al unei alte afectiuni precum hipertiroidismul tratat cu hormone sau anemia tratata cu injectii cu fier sau vitamina B12. Mai grav, ea poate fi un semn de depresie, boala de inima ba chiar si cancer la plamani.
2. Sangerari ale rectului
Femeile insarcinate care au mai avut in trecut probleme cu hemoroizii, pot trece cu vederea astfel de probleme, punandu-le pe seama hemoroizilor, neluandu-le in serios.
Sangerarile rectului pot indica intr-adevar prezenta un hemoroid dar, in acelasi timp pot semnala probleme mai grave precum cancerul care, descoperit la timp, este complet tratabil. Asadar, daca aveti astfel de probleme, lasati treburile la o parte si consultati un doctor specialist. Chiar daca e doar un hemoroid, si acela trebuie tratat.
3. Durere sau stare de discomfort in piept
Bolile de inima sunt in continuare una dintre principalele cauze ale mortalitatii la femei si nu numai. Chiar si asa, niciuna dintre noi nu se gandeste ca i se poate intampla asa ceva. Semnele unei afectiuni coronariene care in final poate duce la un atac de cord sunt in fapt mult mai subtile la femei decat la barbati.
Angina de exemplu, nu este intotdeauna detectabila si resimtita acut la femei, nefiind nicidecum definita ca acea senzatie de presiune insuportabila in piept ci mai degraba ca un disconfort sau o stare de rau. O senzatie care poate fi cu usurinta confundata cu refluxul de acid sau cu starea de balonare.
4. Palpitatii la inima
Palpitatiile sunt deseori asociate cu stresul. Persistente insa, acestea pot fi un semn al unei afectiuni mai grave precum insuficienta cardiaca sau fibrilatia atriala. Netratata, fibrilatia creste riscul unui atac de inima mai ales in cazul in care ai si un nivel ridicat de colesterol, hipertensiune sau esti fumatoare.
5. Dureri pelvice in timpul sexului
Durerile in zona pelviana nu sunt deloc normale in timpul actului sexual. In cazul in care ele apar, fii cat se poate de atenta, acestea putand fi un simptom al unei infectii pelviene, endometrioza, o infectie cervicala sau chiar prezenta unui chis ovarian.
Deci, daca sexul este dureros, indreapta-te imediat catre cabinetul medicului specialist pentru un consult. Sanatatea e mereu sau cel putin ar trebui sa fie mereu, mai presus de orice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu