Castraveţii ajută inima, digestia și sistemul osos |
Ce «ascund» 100 de grame de castraveţi • îi furnizează organismului 9% din necesarul zilnic de vitamina C - cel mai redutabil dintre antioxidanţi (substanţe care luptă împotriva proceselor de îmbătrânire), plus alte vitamine (A, B3, B6, B9, C și E); • conţine și săruri minerale (2% din necesarul zilnic de calciu, 2,9% din necesarul de magneziu, 4% din doza zilnică recomandată de mangan și 4,3% din doza de potasiu); aceste minerale, împreună cu acidul folic, asigură sănătatea oaselor, a inimii, a ficatului și rinichilor; • conţine doar 10 calorii și zero grăsimi. De ce e bine să nu arunci coaja • bine spălată (ca să înlături microbii), coaja castraveţilor este perfect comestibilă; ar fi păcat să o arunci, fiindcă este principala sursă de fibre alimentare (acestea stimulează tranzitul intestinal, ajută digestia și reduc totodată cantitatea de colesterol “rău” din sânge); • substanţele din coajă stimulează activitatea pancreasului: îl ajută să producă insulină și, în felul acesta, glicemia se menţine în limite normale. Pune-i la murat în saramură! Murăturile adevărate și sănătoase sunt cele care trec prin procesul natural de fermentare, ne atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare. “Murarea se face prin scufundarea într-un amestec de saramură - apă cu sare - cu diverse condimente - tije de mărar, crenguţe de vișin, boabe de piper și de muștar”, precizează cunoscutul nutriţionist. Doar dacă sunt preparate așa, și nu cu oţet, “aceste alimente aduc un plus de bacterii probiotice și de vitamina C”. |
Autor: Libertatea Sursa: www.libertatea.ro Marti, 25 Septembrie 2012 |
marți, 25 septembrie 2012
Castraveţii ajută inima, digestia și sistemul osos
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu