ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 12 septembrie 2012

10 pași pentru o detoxifiere completă

10 pași pentru o detoxifiere completă
10 pași pentru o detoxifiere completă Cura de detoxifiere se poate ţine primăvara și toamna și ar fi bine să începi prin a-ţi face un set de analize înainte de a o începe. Apoi, împreună cu un specialist în nutriţie alege varianta potrivită. „Poţi opta pentru cura de detoxifiere prin creșterea aportului de fibre, prin folosirea plantelor cu efect laxativ și depurative, cu ajutorul masajului, băilor calde, saunei sau exerciţiilor fizice“, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

De reţinut

„Pe parcursul procesului de detoxifiere evită produsele de origine animală, dulciurile, cafeaua, făinoasele, iar accentual trebuie pus pe legume și  fructe consumate în stare proaspătă sau sub formă de sucuri“, spune medicul Cleopatra Coroabă, de la centrul Aqua Healing. Pentru  eliminarea toxinelor este bine să susţinem funcţia organelor responsabile cu excreţia, respectiv ficat, piele, rinichi, colon

Program de weekend

Rezervă-ţi sfârșitul de săptămână pentru a merge la un centru spa pentru a te Bucura de un program de detoxifiere complet. De exemplu, La Bali Spa Cornu programul de detoxifiere începe cu o evaluare pentru determinarea masei musculare, a procentului de grăsime și a cantităţii de apă din organism. Este completat de o dietă hipocalorică, cură cu argilă, curăţarea colonului, ceaiuri din plante, exerciţii fizice și terapii spa.

Saună sau criosaună

Mergi la saună chiar și de câteva ori pe săptămână. Dacă nu poţi suporta căldura, încearcă criosauna. Timp de trei minute, corpul tău este expus unei temperaturi scăzute, de -180°C și astfel microcirculaţia și alimentarea cu oxigen a celulelor sunt îmbunătăţite și ajută la eliminarea toxinelor. În plus, stimulează sistemul imunitar și pe cel endocrin, crește capacitatea de efort fizic și intelectual, ajută la scăderea greutăţii corporale, diminuează celulita și reîntinerește pielea.

Bea ceai

Pentru că una dintre căile de a elimina toxine se realizează pe cale renală, n-ar strică să faci o cură cu ceai care ajută la purificarea organismului. E recomandată o cură de șase-opt săptămâni, a câte trei-patru căni pe zi.

Alternativă

Alege colon hidroterapia - o metodă alternativă de tratament ce restaurează și menţine sănătatea colonului și implicit a întregului organism. „Procedura este complet nedureroasă și presupune o infuzie cu apă purificată și dezinfectată. Pe lângă curăţarea și detoxifierea colonului și a intregului organism, stimulează întărirea sistemului imunitar, previne apariţia afecţiunilor digestive și asigură creșterea energiei“, spune medicul Cleopatra Coroabă.

Mai multe fibre


„Pentru că detoxifierea are loc din interior spre exterior, n-ar fi rău să iei un complex de fibre cu prebiotice care ajută la menţinerea funcţiei intestinale normale și asigură un sistem digestiv sănătos“, spune Dana Popa, farmacist Belladona. De asemenea, e indicat în curele de slăbire pentru că oferă senzaţia de saţietate, ajută la menţinerea nivelului normal de colesterol și zahăr în sânge.


Ai grijă după…

Anda Avramescu recomandă ca după perioada de detoxifiere să introduci treptat proteinele animale - peștele, brânza, ouăle. Medicul nutriţionist te poate ajuta să alegi un meniu post-detoxifiere personalizat, bazat pe principiile unei alimentaţii sănătoase.

Fresh!

E ideal să bei zilnic sucuri din legume și fructe proaspete. Dacă vrei să alegi o variantă detoxifiantă, Anda Avramescu îţi recomandă un amestec de iarbă de grâu, germeni de lucernă, suc de iarba de orz, lămâie, ghimbir și apă plată.

Pentru ten

O dată sau de două ori pe săptămână, aplică pe ten o mască detoxifiantă. Ideală ar fi o variantă organică pe bază de unt de shea, cătină (bogată în antioxidanţi) și mentă. Efectul? Toxinele sunt absorbite, iar tenul rămâne curat și neted.
 


Autor: csid.ro
Sursa: www.csid.ro  Miercuri, 12 Septembrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu