ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 9 iunie 2012

Mănâncă vișine dacă ești anemic

Mănâncă vișine dacă ești anemic
Mănâncă vișine dacă ești anemic
Chiar dacă sunt mai acrișoare decât rudele lor, cireșele, vișinele sunt printre cele mai apreciate fructe de sezon. Specialiștii ne sfătuiesc să ne bucurăm din plin de benficiile lor.

Dulci-acrișoare, de culoare roșu închis și foarte hidratante, vișinele sunt eficiente în afecţiunile cardiovasculare deoarece îmbunătăţesc circulaţia sangvină.
Dacă sunt consumate în mod constant, vișinele sunt recomandate pentru scăderea nivelului colesterolului din sânge datorită fibrelor pe care acestea le conţin. Antocianidele conţinute de vișine protejează organismul împotriva diferitelor afecţiuni, având totodată și un puternic rol antioxidant.
Sunt calmante naturale
Vișinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajută organismul să se relaxeze și au efect antiinflamator și analgezic. Pot reduce durerea mai bine decât aspirina și pot oferi protecţie antioxidantă comparabilă cu suplimentele alimentare, precum vitamina E.
Tocmai din aceste motive, specialiștii recomandă vișinele sportivilor aflaţi în perioadele de recuperare. Aceste fructe măresc rezistenţa organismului împotriva bolilor deoarece sunt eficiente pentru întărirea și stimularea imunităţii.
Datorită efectului laxativ, vișinele pot fi consumate pentru a trata constipaţia. Dacă sunt consumate constant reduc nivelul acidului uric din sânge și stimulează secreţia sucului gastric.
Vișinele sunt de asemenea recomandate pentru a elimina toxinele din organism. Extern, ele au proprietăţi astringente și pot fi folosite pentru a regenera, a tonifia și a energiza tenul. Pot fi utilizate și pentru a trata afecţiuni ale pielii precum cuperoza, pete sau pistrui.
Sucul afectează stomacul
Atenţie! Sucul de vișine nu este recomandat persoanelor cu aciditate ridicată a sucului gastric, celor care suferă de diaree sau diabet zaharat, obezitate sau afecţiuni cronice ale plămânului.


Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Vineri, 8 Iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu