ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 30 noiembrie 2015

Singurătatea îţi poate scurta viaţa?

● Vizualizări: 570
Singurătatea poate declanşa schimbări celulare în organism care îţi cresc şansele de a te îmbolnăvi şi de a trăi mai puţin decât persoanele care au un partener de viaţă, potrivit unui nou studiu. În ultimii ani, mai multe studii au arătat că riscurile sunt mult mai ridicate în cazul persoanelor în vârstă.
Unul dintre cele mai importante centre de îngrjire de bătrâni din Marea Britanie  consideră că aceste informaţii  demonstrează că singurătatea ar trebui tratată ca o problemă de sănătate importantă.
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea din Chicago şi Universitatea California au arătat că singurătatea poate declanşa un răspuns  de apărare în organism, care afectează formarea de celule albe şi sistemul imunitar. Aceştia şi-au bazat concluziile pe analiza a 140 de persoane în vârstă, analizând legătura dintre bătrâneţe şi relaţii sociale. Prin intermediul chestionarelor, specialiştii de la Universitatea California au măsurat nivelul de singurătate resimţit de participanţii la studiu.
Studiul a arătat că oamenii singuri au un sistem imunitar mai slab şi un nivel al inflamaţiilor mai ridicat decât cei care nu sunt singuri. Starea lor generală de sănătate este de asemenea mai slabă din cauză faptului că se simt ameninţaţi.
„Contrar a ceea ce cred cei mai mulţi oameni, singurătatea nu este o parte normală a procesului de îmbătrânire şi nu numai că face oamenii să se simtă mai nefericiţi, ci poate avea un impact semnificativ asupra sănătăţii lor mentale şi fizice. Studiile arată că mai mult de un million de persoane în vârstă spun că nu au mai vorbit cu un prieten, vecin sau membru al familiei de mai bine de o lună şi dacă nu acţionăm rapid numărul persoanelor în vârstă singure va creşte. Oricine poate ajuta, fie şi numai prin simplul gest de a lua legătura cu vecini, rude sau prieteni în perioada sărbatărilor sau de câteva ori pe an”, consideră Caroline Abrahams, directorul centrului de îngrijire pentru bătrăni Age din Marea Britanie.
Citește și:
Cui ii e frica de singuratate?
Singuratatea, contagioasa ca gripa
Singuratatea creste presiunea arteriala
toate din Health    http://www.csid.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu