ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 1 noiembrie 2015

Polenul, aliat in dieta de slabire

Despre
Polenul este un produs apicol miraculos, contine peste 96 de substante nutritive diferite, 40 de tipuri de proteine, dar este scazut in sodiu si grasimi. In schimb, ofera o cantitate bogata de vitamine, minerale, 22 de aminoacizi, enzime, globuline, polipeptide, peptone, acizi nucleici, lecitina si multe alte substante benefice. Polenul le ofera albinelor toti nutrientii esentiali pentru dezvoltare, dar este in acelasi timp benefic si pentru organismul uman. Imbunateste memoria si nivelul de energie si este totodata un aliat in dieta de slabire. Polenul te poate ajuta sa ajungi la greutatea ideala, daca alegi sa il incluzi in regimul alimentar zilnic. polen slabire
In primul rand, polenul suprima apetitul exagerat si mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp. Vei scapa de pofte si de nevoia permanenta de a manca. Aminoacizii iti vor imbunatati metabolismul, iar lecitina actioneaza ca un energizant complet natural. Vei ramane activa pe tot parcursul zilei si vei putea sa faci mai mult sport. In acelasi timp, polenul reduce timpul de transformare al zaharurilor si carbohidratilor in grasimi ce se depun, are chiar capacitatea de a le elimina din corp mult mai rapid.

Poti incerca oricare dintre metodele descrise mai jos, iti vor fi de folos in incercarea de a slabi.

Polen inclus in regimul alimentar zilnic – idei de mancaruri si bauturi

Daca iti este greu sa incepi, presara o lingurita de granule de polen pe mancare, amesteca bine. Il poti adauga peste salate, in supa crema, chiar si in unele deserturi dietetice, dar si pe cerealele consumate la micul dejun. In acest fel, iti vei intari sistemul imunitar si vei reusi sa scapi de kilogramele in plus. Poti face acelasi lucru si cu bauturile preferate, amesteca polen in sucurile naturale, smoothie sau ceai verde (racit, nu fierbinte).
In acelasi timp, poti face o cura cu polen granulat, ia o lingurita in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Mesteca foarte bine, iar saliva va actiona si va permite ca absorbtia elementelor benefice sa se produca intr-un mod facil. In mod normal, cura dureaza aproximativ 2 luni, timp in care maresti progresiv cantitatea de polen, pana cand ajungi la o lingura cu varf.
Polenul se gaseste intr-o gama foarte variata, iar daca granulele sunt prea greu de ingerat, poti incerca pudra, praf sau chiar tablete. Consuma o lingurita de pudra de polen cu 20-30 de minute inainte de micul dejun, dar nu pune praful in cafea sau ceai fierbinte.
Ai posibilitatea de a-ti prepara un lichid energizant, pe care il poti consuma in schimbul unei mese, cand nu ai timp sa iei pranzul, de pilda. Stoarce sucul de la 3 lamai, adauga o lingurita de granule de polen, putina miere, dar si un varf de cutit de scortisoara si piper cayenne. Desi initial poate avea un gust neplacut, te vei obisnui in timp si vei observa schimbari, vei preveni aparitia unei probleme grave – obezitatea. Consuma aceasta bautura de maxim doua ori pe saptamana, nu inlocui toate mesele principale.
Un smoothie este un alt mod delicios pentru a lua micul dejun cand esti pe fuga. Pune intr-un blender o banana, doua prune fara samburi, o lingura de seminte de in, putin suc de lamaie sau suc de portocale, o lingura de miere si o lingurita de pudra de polen. Ingredientele se amesteca bine si se consuma regulat; poti inlocui sucul de portocale cu lapte degresat sau foarte putin unt de arahide, pentru un aport proteic in plus.

Doze recomandate de polen in dieta de slabire

Daca alegi sa consumi polenul sub forma de granule, trebuie sa cresti doza in timp, incepi de la o lingurita pe zi, pana la o lingura pe zi sau 2-3 lingurite zilnic. Capsulele sau tabletele ce contin intre 450 mg – 550 mg se administreaza de 3-4 ori pe zi. Sunt disponibile multe pastile de slabit ce contin polen, dar se recomanda consultarea unui specialist inainte de a incepe un astfel de tratament pentru slabire. S-au realizat foarte multe studii referitoare la potentialele beneficii ale polenului, fiind considerat eficient in cele mai multe teste.

Recomandari de la experti privind consumul de polen

Nicio cura de slabire nu va functiona, chiar si daca adaugi polen in dieta, daca nu ai un meniu variat si daca nu faci miscare. Evita mancarurile bogate in grasimi si zaharuri, ce se vor digera mai greu decat cele bogate in proteine si fibre. Consumul regulat de polen iti va mentine colesterolul la niveluri optime, atat cel LDL, cat si colesterolul bun (HDL).
Toate produsele apicole trebuie sa fie achizitionate din surse sigure si trebuie sa fie pastrate in conditii adecvate; polenul se poate pastra in frigider sau congelator, pentru a-si mentine valorile nutritive. Gaseste un loc racoros si uscat si tine departe de razele solare, intr-un recipient inchis bine, ce nu lasa umiditatea sa patrunda.
CITESTE SI: Cura cu polen pentru o silueta de invidiat
Pentru fiecare remediu naturist pe care il incerci, testeaza-ti reactia corpului, daca incepi cu o doza mult prea mare, poti avea simptome de alergie si poti dezvolta alte probleme de sanatate.
Exceptand faptul ca polenul iti este aliat in dieta de slabire, ofera si alte beneficii, de la cresterea nivelului de energie pana la intarirea sistemului imunitar; polenul sustine o buna functionare a sistemului respirator, imbunatateste digestia, sustine sistemul cardiovascular, ajuta si la probleme de infertilitate.

Masuri de precautie

Desi nu s-au inregistrat efecte secundare, poti sa ai o reactie alergica la polen. Daca observi orice schimbare, mai ales probleme de respiratie, migrene, oboseala nejustificata, durere la nivelul stomacului sau abdomenului, umflaturi, tuse, iritatii la nivelul pielii, adreseaza-te unui medic cat mai repede. Ai grija inainte de a incepe orice tratament cu polen sau orice remediu naturist, mai ales daca urmezi un tratament medicamentos prescris de doctorul curant.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu