ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 1 noiembrie 2015

Plante care îți purifică aerul în casă

de Amelia Matei, 29 Oct 2015 19:37
aloe-vera-planta-purificatoare
Este binecunoscut faptul că plantele produc oxigenul atât de necesar nouă, oamenilor, și nu numai. Însă sunt specii care ne fac foarte mult bine dacă le ținem aproape de noi.
Plantele ne folosesc nu doar drept decor, în apartament, dar au și o contribuție notabilă la sănătatea noastră. Sunt anumite erbacee care, ținute în casă, ne purifică aerul și ne fac viața mai bună.
Un studiu realizat pe plantele de apartament, făcut de cei de la NASA, arată că anumite specii sunt mai eficiente decât altele în purificarea aerului din cameră și înlăturarea toxinelor, dar și a prafului, vopselelor folosite la zugrăvirea camerei, materialelor de construcție, din atmosferă. Potrivit recomandărilor NASA, este bine să avem în jur de 15-18 astfel de erbacee pe o surpafață de 500 de metri pătrați.
Ceea ce înseamnă că, dacă aveți un apartament de 80 de metri pătrați, sunt necesare 3-4 astfel de plante.
Iată care sunt plantele care purifică aerul în casă:

Iedera (Hedera Helix)

Iedera este o plantă ce nu trebuie să lipsească din nici o casă. Este foarte eficientă: în șase ore purifică 58 la sută din particule și 60 la sută din toxinele din aer.

Planta-păianjen (ChlorophytumComosum)

Este o erbacee foarte bună în absorbția toxinelor din aer, dar și a monoxidului de carbon, formaldehidelor sau gazolinei. Mai mult decât atât, pentru procesul de fotosinteză, această specie nu are nevoie de prea multă lumină. Doar o singură specie curăță aerul unui apartament cu suprafeța de 200 de metri pătrați.

Crinul păcii (Spathiphyllum “Mauna Loa”)

Crinul păcii scoate toxinele din aer, elimină formaldehidele și tricloroetilena.

Aloe

Planta de Aloe Vera plant poate înlocui nouă purificatoare de aer pe care le achiziționați din comerț. Este o specie etxraordinară pentru că poate produce mult oxigen în casă, absoarbe dioxidul de carbon, formaldehidele și monoxidul de carbon.

Planta-șarpe  (SansevieriaTrifasciata “Laurentii”)

Planta șarpe, la fel ca în cazul Plantei-Păianjen, nu are nevoie de prea mult soare pentru fotosinteză. Este recomandat să o avem în dormitor pe timp de noapte, pentru că produce oxigen și pe timpul nopții.

Ficus (FicusElastica)

Această specie este extrem de ușor de întreținut și nici nu are nevoie de prea multă lumină. Curăță formaldehidele din aer, însă, dacă aveți animale de companie sau copii în casă, nu trebuie să intre în contact cu aceasta, pentru că frunzele ei sunt otrăvitoare.
Foto: Foter.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu