ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 24 noiembrie 2015

Îţi începi dimineaţa cu pâine prăjită? Iată ce se întâmplă în corpul tău când o consumi
Îţi începi dimineaţa cu pâine prăjită? Iată ce se întâmplă în corpul tău când o consumi Nutritionistii avertizeaza ca alimentele preparate termic la peste 120C provoacă apariţia unor substanţe cancerigene, acrilamide.
Prof. Guy Poppy a precizat că nivelul de acrilamide este direct proporţional cu gradul de gătire, deci cu cât pâinea sau cartofii sunt mai crocanţi, cu atât nivelul de acrilamide pe care îl conţin este mai mare.
Guy Poppy a mai spus că pâinea prăjită cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie să aibă o culoare cât mai deschisă posibil.
Acrilamidele sunt niște substanţe cancerigene care se formează din reacţia dintre aminoacizii, zaharurile și apa din cartofi și pâine, la temperaturi de peste 120C, scrie observator.tv.
Nivelul de acrilamide prezent în pâinea cel mai puţin prăjită este de aproximativ 9 micrograme per kilogram, în timp ce pâinea cea mai mult prăjită (cea de culoare neagră) este de 167 micrograme per kilogram.

Autor: Obiectiv.info
Sursa: www.obiectiv.info  Luni, 23 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu