ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 24 noiembrie 2015

Ce glicemia ai și care este norma sănătoasă? La 45 de ani peste jumătate dintre adulţi vor dezvolta prediabet
Ce glicemia ai și care este norma sănătoasă? La 45 de ani peste jumătate dintre adulţi vor dezvolta prediabet Glicemia este hormonul care se eliberează în organism atunci când mâncăm și care ajută la transportarea nutrienţilor în sânge, menţinerea unui nivel de energie. Atunci când glicemia este prea mare, persoana are diabet, o boală necruţătoare.
Conform medicilor, glicemiile sub 6 milimoli pe litru sunt considerate normale sau sănătoase. Glicemiile cuprinse între 6 și 7 milimoli pe litru sunt considerate ridicate sau prediabetice, iar glicemiile de peste 7 milimoli pe litru corespund persoanelor care au deja diabet.
Prediabetul, denumit uneori “metabolism alterat al glucozei”, nu prezintă simptome clare, însă persoanele cu glicemii mai mari decât cele normale, relevate în urma unor teste sangvine, ar trebui să fie testate pentru diabet o dată la unul sau doi ani, potrivit American Diabetes Association, conform Mediafax.
Într-un studiu care a durat 15 ani, medicii au descoperit 1.148 de persoane au prezentat glicemii ridicate, 828 au dezvoltat diabet și 237 au început să își injecteze insulină pentru a-și ţine glicemia sub control.
Cercetătorii au translatat aceste rezultate asupra grupei de populaţie în vârstă de peste 45 de ani și au descoperit că aproape jumătate dintre aceste persoane prezintă riscul de a dezvolta prediabet pe parcursul vieţii, 30% vor dezvolta diabet și 9% vor fi nevoite să își administreze injecţii cu insulină. Sursa:www.doctorulzilei.ro

Autor: Doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Luni, 23 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu