ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 16 noiembrie 2015

Cauzele anemiei

numite persoane se simt obosite si au adesea dureri de cap. Cel mai indicat este sa se faca analiza sangelui, care poate spune daca exista sau nu anemia, ori deficiente calitative si cantitative ale hemoglobinei, molecula ce se regaseste in globulele rosii.
anemiei
Anemia este cea mai frecventa boala de sange, care afecteaza si persoanele tinere, dar si pe cele in varsta. Femeile sunt de 2 ori mai predispuse la aparitia anemiei decat barbatii, deoarece in timpul ciclului, se epuizeaza mai mult fier prezent in organism.
Aceasta poate sa fie cauzata de lipsa de fier sau de vitamine, insa exista peste 400 de variante de anemie, multe dintre ele fiind foarte rare.
Cauzele anemiei:
• Cateva dintre cauze sunt numarul redus de celule rosii pe care le produce maduva, dar si distrugerea rapida a lor.
• O hemoragie severa poate duce, de asemenea, la o anemie temporara, pana cand organismul va produce sangele care tocmai a fost pierdut.
• Pierderile de sange, chiar si in cantitati reduse, pot duce la anemie, daca dieta este una saraca in vitamine si minerale. Cazurile de anemie intalnite cel mai frecvent au la baza lipsa fierului si/sau a acidului folic (vitamina B9).
Chiar daca nu este o afectiune, anemia poate sa insemne un inceput pentru boli mai grave, iar alimentatia sanatoasa, dar si suplimentele alimentare specifice pot elimina deficientele elementelor nutritive.
http://yve.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu