Din ce alimente îți poți lua proteinele și nutrienții necesari dacă nu mănânci carne?
Cel
mai important obiectiv pentru vegetarieni este inlocuirea proteinelor si
nutrientilor pe care i-ar fi putut lua din carne si gasirea
corespondentilor lor in meniul vegetarian. Altfel, principalele reguli
de dieta sunt aceleasi pentru toata lumea, si in cazul vegetarienilor: 5
portii de legume si fructe pe zi, reducerea grasimilor saturate, a
zaharului si a sarii, inlocuirea prajitului in ulei, hidratarea corecta.
Iata ce nu ar trebui sa lipseasca din lista de cumparaturi a oricarui vegetarian.
Proteinele sunt o parte esentiala in orice dieta, iar vegetarienii le pot lua din fasole, mazare, linte, soia, nuci si seminte.
Acizii grasi esentiali sunt necesari
pentru a absorbi vitaminele A, D, E sau K si pentru a regla
colesterolul, furnizand energia de care avem nevoie pentru a functiona
corect.
Fierul si zincul sunt necesare in
sinteza proteinelor, diviziunea celulara si tratarea ranilor, iar
vegetarienii le pot lua din salata, kale, migdale si caju, fructe uscate
(caise si stafide) si cereale integrale.
Calciul este absolut necesar pentru a
mentine sanatatea sistemului osos. Necesarul zilnic pentru adulti este
de 1200 de miligrame si poate fi gasit intr-o varietate de alimente
vegetariene cum ar fi broccoli, iarba de mare si pudrele din spirulina,
chia, chlorella, orz verde si iarba de grau.
Vitamina B12 le lipseste de obicei
vegetarienilor care nu mananca oua si lactate, asa ca ei o vor lua din
alge, soia sau ciuperci. Vitamina B12 intretine sanatatea celulei
nervoase, previne dementa si bollile degenerative grave. Specialistii in
nutritie atrag atentia ca sunt necesare suplimente de vitamine din
complexul B in general, si in special de vitamina B6 si B12 pentru
functionarea normala a organismului.
Printeaza |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu