Cum îți faci acasă cartofi prăjiți ca la fast-food, dar în varianta sănătoasă
Iată cum îi prepari acasă ca să fie sănătoși, dar mai gustoși decât rețata originală
Decojește 3 cartofi și taie-i subțiri cum sunt cei de la fast-food. Taie un cartof pe lungime și apoi iar pe lungime.
Rețeta originală spune să adaugă dextroză, care este un cuvânt pretențios pentru zahăr
Adaugă într-un bol apă și sirop de porumb pentru a da cartofilor culoarea aurie. Pune cartofii în apă și lasă-i la frigider timp de 30 de minute
Între timp încălzește uleiul la 148 de grade celsius
Scoate cartofii din apă și usucă-i cu un șervețel înainte de a-i pune în baia de ulei. Adaugă-i în ulei și ține-i acolo timp de 90 de secunde
Scoate-i pe un șervețel și pune-i la congelator timp de 10-15 minute
Pentru a doua baie de ulei, ai nevoie de un alt ingredient. Untura de vită pe care îl pui în ulei
Fă-le a doua baie de ulei până când au culoare aurie și apoi adaugă un praf de sare
A.
Printeaza |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu