ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 25 octombrie 2015

Alimentele cu care previi îmbătrânirea creierului. Înlocuiește carnea cu acest super-aliment ca să ai mai multă materie cenușie


Adoptarea dietei mediteraneene bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește și grăsimi sănătoase păstrează creierul tânăr chiar și la bătrânețe, potrivit cercetătorilor americani.
Cercetările anterioare au făcut legătura între dieta mediteraneeană și riscul scăzut de Alzheimer. Pentru studiul curent, oamenii de știință s-au axat pe funcțiile cognitive ale oamenilor sănătoși și pe cum influențează regimul mediteraneean îmbătrânirea celulelor creierului.“În cazul adulților sănătoși am reușit să identidficăm o strânsă legătură între dieta mediteraneeană și îmbinătățirea funcției cognitive”, a explicat autorul studiului, Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York.
Pentru a înțelege mai bine legătura dintre regimul alimentar și sănătatea creierului, Yu și colegii săi au revăzut studii la care au participat 647 de adulți sănătoși. Participanții au competat chestionare referitoare la obiceiurile alimentare și au făcut teste RMN.
Rezultalele au arătat că cei care mâncau alimente specifice dietei mediteraneene aveau creerul mai mare în volum și aveau mai multă materie cenușie și albă.
Un consum mai mare de pește și unul mai scăzut de carne, caracteristic regimului mediteraneean a fost asociat cu creșterea în volum a creierului și a materiei cenușii.
Diferența de volum a creierului este similară cu efectul îmbătrânirii cu cinci ani a creierului. Adică, cei care nu urmau dieta mediteraneeană aveau un creier mai bătrân cu cinci ani.
 Doctorul zilei

Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu