ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 20 octombrie 2015

3 pași simpli de urmat pentru a-ţi îmbunătăţi IQ-ul
3 pași simpli de urmat pentru a-ţi îmbunătăţi IQ-ul
Nu este imposibil să-ţi mărești coeficientul de inteligenţă. Ca orice mușchi, creierul își poate spori activitatea dacă este antrenat cum trebuie, după cum și "repaosul" exagerat îl va "calma".
Pentru a fi sigur că creierul tău funcţionează la capacitate maximă, ai nevoie de mici schimbări în stilul de viaţă. Astfel, sistemul tău nervos va funcţiona mai repede, dar și mai eficient.
1. Nu-ţi maltrata creierul. Cel mai logic pas pe care trebuie să-l faci este să renunţi la alcool, ţigări și droguri, pentru ca celulele creierului să fie suficient de bine oxigenate și să funcţioneze la parametri optimi.
2. Dormi suficient. Un somn bun și odihnitor ajută creierul să-și îmbunătăţească capacităţile intelectuale. Dacă te privezi de somn, funcţiile creierului scad din ce în ce mai mult în performanţă. Nu lăsa problemele de somn nerezolvate. îţi vor afecta atât sănătatea, cat si intelectul.
3. Alimentaţia. Un alt element important în stimularea coeficientului de inteligenţă este alimentaţia. Consumă fructe și legume care îţi îmbunătăţesc starea de sănătate și care, totodată, îţi sporesc și funcţiile creierului. Printre acestea se numară: avocado, afinele, somonul, alunele, seminţele (de floarea soarelui, de susan, de in), cafeaua, fasolea, ovazul, orezul brun, ceaiul, ciocolata, scoicile, usturoiul, ouăle, legumele cu frunze verzi.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Marti, 20 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu