ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 28 septembrie 2015

Struguri negri sau albi. Care sunt mai sănătoși?


E sezonul strugurilor și în piețe se găsesc o mulțime sortimente și o mulțime de culori. Dacă nu știi ce să alegi, iată o comparație între strugurii albi și cei negri.


Indiferent că îi mănânci cu sâmburi sau fără, strugurii negri sunt superiori tuturor celorlalți de alte culori. Aceștia mustesc de ingrediente sănătoase, printre care resveratrolul. Acest compus este prezent în cantități uriașe în strugurii negri și are abilitatea de a curăța arterele și de a preveni ateroscleroza. De asememnea, combat inflamația și sunt o puternică ”armă” anti-cancer.
Alți compuși-minune pe care îi conțin strugurii negri sunt antocianinele, flavonoide care combat efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.
Beta-carotenul, magneziul, cuprul, calciul, fierul și vitaminele K, E și C sunt nutrienți care se găsesc, din plin, în strugurii negri.
Strugurii albi nu sunt la fel de încărcați nutritiv ca cei negri, însă asta nu înseamnă că ar trebui să-I ocolești. Nu conțin antocianine sau resveratrol, însă au alți antioxidanți și vitamine.
Email Printeaza PDFDoctorul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu