ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 16 septembrie 2015

Dementa poate fi provocata de lipsa unei vitamine din corp

de Andreea Ghinea
Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 11:53
   
Dementa poate fi provocata de lipsa unei vitamine din corpFoto: Pexels/Splitshire
Functiile mentale se deterioreaza mai repede in cazul persoanelor care au in organism un nivel scazut de vitamina D, sufereaza un nou studiu.
Oamenii de stiinta au analizat timp de 5 ani 380 de persoane si au ajuns la concluzia ca cele care aveau dementa prezentau un nivel mic de vitamina D, informeaza CBS News.

Soc! Are 77 de ani, dar arata de 35! Modelul si-a dezvaluit secretul pielii sale fara riduri si i-a naucit pe doctori...


"Nu este clar modul in care vitamina D actioneaza", a declarat Joshua Miller, autorul studiului, seful Departamentului de Stiinte Nutritionale de la Rutgers University School.

"Exista dovezi ca vitamina D ajunge in toate celulele corpului, inclusiv in creier", a spus acesta, precizand ca este posibil ca vitamina D sa protejeze creierul de dezvoltarea Alzheimerului.

Legatura neasteptata dintre diabet si dementa

Miller a atentionat ca nu exista o dovada clar ca suplimentele de vitamina D incetinesc declinul mental, ci ca acest studiu a aratat doar o asociere intre cele doua.

"Tot ce putem spune este ca suplimentele ar putea fi de ajutor. Efectele adverse ale acestor suplimente sunt foarte mici", a punctat cercetatorul.

Oamenii de stiinta au descoperit ca cei mai multi dintre oamenii care au participat la studiu au un nivel prea mic de vitamina D in sange, 26% prezentau un deficit de vitamina D, iar 36% aveau un nivel insuficient.

Dieta care te fereste de atac cerebral, de cord si dementa

Cercetatorii au precizat ca persoanele de culoare si hispanicii au prezentat cele mai scazute niveluri din cauza faptului ca au pielea mai inchisa la culoare, lucru care impiedica absorbitia vitaminei D.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu