ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 septembrie 2015

De ce ar trebui să mâncăm zilnic ciocolată. Un expert a denumit-o ”super-alimentul anului 2014”


Deși ciocolata se află pe lista alimentelor interzise în curele de slăbire, un om de știință susține că acest desert chiar ajută la pierderea kilogramelor în plus.
Dr. Will Clowe, cercetător în neuroștiințe și autorul cărții ”Eat Chocolate Lose Weight” (Mănâncă ciocolată să slăbești”), este de părere că ciocolata ne face să mâncăm mai puțin și studiile care au inclus mii de persoane au demonstrat această teorie.


”Cantitatea de mâncare consumată zilnic scade cu aproximativ o treime dacă mâncăm ciocolată”, susține dr. Clowe.
Însă, medicul atrage atenția că nu toate tipurile de ciocolată au acest efect ci doar cea neagră, cu minimum 75% cacao.
În plus, ciocolata neagră combate cancerul, oferă energie, stabilizează nivelul glicemiei, menține inima sănătoasă și este cea mai bună hrană pentru creier.
”Toate aceste beneficii se datorează principalului ingredient din ciocolată-cacao- de aceea cu cât conține mai multă, cu atât mai bine”, adaugă dr. Will Clowe.
Medicul mai recomandă să mâncăm ciocolată cu 20 de minute înainte de prânz și de cină și la cinci minute după aceste două mese.
”Un pătrățel de ciocolată neagră după masă, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și senzația de sațietate se va menține mai mult timp, așa că nu vei mai fi tentat să iei gustări”, explică doctorul.
Potrivit recomandărilor, porția de ciocolată nu trebuie să fie mai mare decât vârful degetului mare.
 Doctorul zilei
Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu