ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 9 septembrie 2015

 Uleiul de cătină, super-medicament
Uleiul de cătină, super-medicament
Foarte bogat în compuși cu valoare terapeutică, uleiul de cătină poate fi folosit pentru ameliorarea multor afecţiuni, de la ulcer, la acnee.
Citește în revista “Click! Sănătate” de septembrie ce poţi trata cu acest leac!
Tratament pentru piele
Uleiul de cătină este un ingredient esenţial în unele produse cosmetice anti-îmbătrânire. Poate fi aplicat direct pe piele, fără a fi diluat pentru că ajută la atenuarea ridurilor, a liniilor fine și a petelor de pe faţă. Acizii grași și carotenoidele din acest ulei pătrund în piele și o hrănesc. De asemenea, te poate proteja și  împotriva arsurilor solare. 
Ungerea regulată cu ulei de cătină îţi hidratează pielea. În cazul în care suferi de eczeme, aplică pe erupţie ulei de cătină diluat într-un gel cu aloe vera. Senzaţia de mâncărime se va atenua și vindecarea va fi mai rapidă. Uleiul de cătină poate fi de mare ajutor și în cazul acneei, reducând roșeaţa coșurilor și diminuându-le mărimea, în timp. Îl poţi aplica direct pe coșuri sau chisturi folosindu-te de puţină vată. 
Dacă pielea ta este sensibilă la acest tip de ulei, îl poţi combina cu câteva picături din cel de măsline ori de cocos.
Remediu împotriva ulcerului
Indiferent dacă este vorba de un ulcer al gurii ori unul peptic (al stomacului, duodenal ori al esofagului), poţi folosi ulei de cătină. Dar ai grijă să nu-l iei în concentraţie mare, pentru că poate afecta mucoasele. Pune un sfert de linguriţă de ulei de cătină într-o jumătate de pahar de suc natural. Bea de cel mult 2 ori pe zi, timp de 3 luni. În timpul acestui tratament, evită mâncărurile picante. Durerile ar trebui să treacă în câteva zile, iar ulcerul gurii ar trebui să se vindece destul de rapid. Acest remediu este foarte eficient și în caz de arsuri stomacale și reflux gastro-esofagian, pentru că normalizează secreţiile acide la nivelul stomacului.
Recomandat în caz de astm 
Pentru că are efect bronho-dilatator, uleiul de cătină poate fi folosit pentru reducerea simptomelor astmului, cum ar fi tusea. Dacă îţi place mirosul, îl poţi pulveriza de câteva ori pe zi în camera în care stai. 
În caz de tuse productivă, fă gargară cu ulei de cătină. Adaugă 20 de picături de ulei într-un pahar cu apă la temperatura camerei sau chiar încălzită. Te va ajuta să elimini mai repede mucozităţile.
Protejează ochii
În caz de infecţii oculare, fotofobii, retinopatii, glaucom, cataractă ori conjunctivite, înghite cu puţină miere, după fiecare masă, câte o linguriţă de ulei de cătină. 
Cura cu ulei de cătină întărește imunitatea
Uleiul de cătină conţine numeroase vitamine, printre care A,C,E și unele B-uri, iar dacă îl folosești ca supliment natural, starea generală a sănătăţii se poate îmbunătăţi. În funcţie de gravitatea bolii, se recomandă ca durata curei cu ulei de cătină să varieze de la 3 la 6 luni până la un an, fără întrerupere. Diabeticii pot lua uleiul de cătină pe puţină pâine sau cu tărâţe de grâu.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Miercuri, 9 Septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu