ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 2 septembrie 2015

Ce să mănânci pentru a avea un creier sănătos
Ce să mănânci pentru a avea un creier sănătos
O alimentaţie sănătoasă înseamnă un trup sănătos, dar și o minte sănătoasă. Iată ce alimente să mănânci la micul dejun, la prânz, dar și la masa de seară pentru un creier sănătos!


La micul dejun

La masa de dimineaţă este ideal să consumi un bol cu cereale din grâu intergral, cu câteva afine și zmeură, dar și câteva căpșuni. Totodată, poţi să bei o cană cu cafea.
Ainele și zmeura sunt bogate în antioxidanţi, ceea ce înseamnă că reduc riscul apariţiei maladiei Alzheimer cu aproximativ 53%. De asemenea, potrivit unui studiu făcut la Wheeling Jesuit University,  falvonoizii prezenţi în afine pot încetini procesul de îmbătrânire.
La masa de prânz
O salată de quinoa, o salată de piept de pui cu spanac, dar și kale și mazăre sau fasole se pot număra printre alegerile bune pentru masa de prânz.
Cercetătorii de la Rush University Medical Center au aflat că dacă adaugi mai multe frunze verzi în mâncare (kale, salată verde, spanac) cu atât este mai mic riscul de declin cognitiv.
De aceea această hrană este potrivită pentru masa de prânz. Participanţii la studiu care consumau câte două porţii de legume verzi zilnic arătau cu 11 ani mai tineri decât vârsta lor reală. La gustări sunt ideale fructele oleaginoase, precum migdalele.
La cină
O alegere potrivită pentru cină este un grătar de carne slabă de pui, alături de orez brun. Poţi consuma și o porţie de pește, care este bogat în acizi grași Omega-3. Acesta reduce riscul apariţiei demenţei cu un procent de 47%.
Pentru desert este ideal să mănânci două-trei pătrăţele de ciocolată neagră. Este bine să aibă un conţinut de cel puţin 65% cacao.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Miercuri, 2 Septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu