ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 16 septembrie 2015

Ce efect uimitor poate avea reducerea consumului de sare


Scăderea consumului de sare cu 15% între anii 2003 și 2011 a contribuit la reducerea semnificativă a cazurilor de deces provocate în Marea Britanie de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale, se arată într-un studiu publicat marți de revista British Medical Journal (BMJ).


Conform acestei cercetări, diminuarea cantității de sare în alimentația britanicilor a determinat o reducere cu 42% a deceselor rezultate în urma accidentelor vasculare cerebrale și cu 40% a cazurilor de atac de cord.
Autorii studiului precizează că un consum redus de sare a contribuit și la reducerea numărului pacienților care suferă de hipertensiune arterială.
Conform datelor cuprinse în cercetare, consumul mediu de sare pe cap de locuitor a scăzut în această țară de la 9,5 grame în anul 2003 la 8,1 grame în anul 2011. O astfel de evoluție s-a datorat în special eforturilor Agenției britanice de reglementare în sectorul alimentar (Food Standards Agency — FSA) de a convinge producătorii de alimente să diminueze conținutul de sare în preparatele comercializate.
Se estimează că în Marea Britanie numărul deceselor provocate de afecțiunile cardiovasculare a scăzut între anii 1971 și 2012 de la 335.000 la 161.000.
Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu