ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 28 august 2015

Hidromel – beneficii pentru sanatate

Despre
Hidromelul este probabil cea mai veche bautura alcoolica, iar proprietatile benefice au facut-o cunoscuta drept licoarea ce prelungeste durata de viata, creste fertilitatea si are un efect energizant asupra organismului. Este asemanata cu “nectarul zeilor” sau “bautura iubirii” si se obtine printr-un proces de fermentatie al mierii. Bautura cunoscuta si sub denumirea de mied are o istorie la fel de intriganta ca aroma sa deosebita. hidromel mied
In forma cea mai simpla, hidromelul este o combinatie de miere, apa si drojdie. Se presupune ca dateaza inca din Epoca Pietrei, iar de atunci si pana in prezent, reteta a fost reprodusa, adaptata sau modificata in moduri diferite de catre multe culturi.

Scurt istoric al hidromelului

Grecii numeau miedul “nectarul zeilor” si sustineau ca ofera virilitate. In Evul Mediu, anglo-saxonii erau convinsi ca induce creativitatea, iar anumite legende populare supravietuiesc pana in prezent. Termenul “luna de miere” vine de la practica veche prin care tinerii casatoriti consumau hidromel timp de o luna dupa nunta, pentru a-si asigura fertilitatea crescuta si pentru a da nastere la urmasi de sex masculin.
Desi popularitatea acestei bauturi s-a diminuat dupa Evul Mediu, in prezent se observa o renastere. Consumatorii care doresc senzatii si gusturi noi pot experimenta cu aceasta bautura sanatoasa si ecologica. Mai multi producatori au inceput sa atraga recunoastere la nivel international iar unele restaurante ofera mied pe lista lor de vinuri si bauturi spirtoase.

Beneficiile hidromelului

In trecut, beneficiile asociate cu hidromelul erau legate de bolile renale, fiind folosit ca un diuretic natural, fara efecte secundare asupra rinichilor. Cat despre guta si reumatism, hidromelul era folosit ca un medicament curativ, dar si prevenitv. A fost folosit pe scara larga ca un laxativ si un adjuvant pentru procesul digestiv.
Exista motive convingatoare pentru a incerca miedul. Cercetatorii au descoperit ca mierea, ingredientul principal, este bogata in compusi ce ofera beneficii pentru sanatate. De exemplu, studiile recente atesta faptul ca un flavonoid (chrysin) ce se gaseste din abundenta in acest produs apicol poate inhiba proliferarea si poate chiar induce apoptoza (moartea celulelor) in cazul celulelor canceroase. Chrysinul poate suprima inflamatia, deci poate fi un agent protector pentru un grup de boli neurodegenerative cauzate de inflamatii. Bautura poate fi consumata si ca un tonic, este bogata in antioxidanti, proveniti tot din miere.
In acelasi timp, s-a descoperit ca mierea are capacitatea de a reduce factorii de risc pentru afectiunile cardiovasculare. Iar pentru cei ce sufera de migrene induse de vinul obtinut din struguri, hidromelul poate fi alternativa perfecta. Multi experti sustin ca anumite substante din pielita strugurilor pot provoca migrene la persoanele sensibile. Exista totusi un avertisment – hidromelul este o bautura alcoolica, astfel incat se recomanda un consum moderat.

Hidromel – bautura organica

Hidromelul nu este benefic doar pentru organism, ci si pentru sustinerea ecosistemului planetei. Nu se necesita cultivarea pe un anumit teren, fapt ce minimizeaza impactul asupra mediului. Mai mult, se sprijina activitatea apicultorilor care incearca sa mentina populatiile de albine, afectate grav in ultimii ani.
Miedul este consumat de foarte mult timp si imbratisat de atat de multe culturi, incat exista mai multe tipuri si mai multe metode de productie. Acesta poate fi dulce sau sec, spumant sau nu, cu aroma fructata sau condimentata. Hidromelul traditional contine doar 3 ingrediente – miere, apa si drojdie, iar odata ce se incepe adaugarea altor componente si substante, apar soiuri diferite.

Asocieri culinare pentru hidromel

Exista atat de multe varietati disponibile la nivel global incat este dificil sa existe sugestii specifice. Fiecare tip de miere folosit va afecta aroma finala a hidromelului, dar in general, bautura este ideala alaturi de deserturi si branzeturi si pot imbogati gustul unor salate, a unor mancaruri specifice bucatariei asiatice, chiar si a unor preparate din fructe de mare. Miedul poate fi folosit si pentru gatit, in mod similar cu vinul si va conferi arome ispititoare atat pentru mancaruri dulci, cat si pentru cele sarate.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Cum să folosești ceapa ca remediu naturist

E-mail
Ne face să plângem, iar pe lângă asta… conferă o savoare cu totul aparte mâncărurilor. Puțini știu însă că ceapa este o legumă plină de virtuți curative, grație cărora poate preveni sau trata o serie de afecțiuni importante.
ceapa ca remediu naturist
Ceapa are proprietăți antioxidante puternice, putând preveni proliferarea celulelor canceroase ce se dezvoltă la nivelul stomacului, laringelui, esofagului sau prostatei. Descoperă cum poate fi folosită ceapa ca remediu naturist pentru o serie de simptome și afecțiuni la care nu te-ai fi gândit.

Dureri

Ceapa este un remediu naturist eficient în dureri variate precum cele de gât, de piept sau de spate. Pentru a o folosi în acest scop, toac-o și amestec-o cu ghimbir ras și sare. Învelește acest amestec în bumbac și lasă-l timp de câteva minute la abur. Fără a scoate ceapa din țesătura de bumbac, introdu-o într-un prosop pe care aplică-l pe zona dureroasă. Vei vedea că în scurt timp durerea va dispărea.

Picioare umflate

Împotriva picioarelor umflate folosește următorul remediu: fierbe ceapa câteva minute, apoi mixeaz-o pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe picioare. Acestea se vor dezumfla în doar câteva minute.

Tuse

Pentru a scăpa de nesuferita tuse, folosește același remediu naturist, ceapa. În acest scop, taie 100 g ceapă în felii subțiri și fierbe-le timp de câteva minute în 200 ml apă. Îndepărtează apoi ceapa fiartă din apă și adaugă 2 linguri de miere de albine. Pune licoarea din nou pe foc și las-o până obții un sirop gros. Pentru a-i veni de hac tusei, ia între 2 și 6 linguri pe zi.

Înțepături de insecte

Proprietățile antiinfecțioase ale cepei sunt de neegalat. De aceea, o poți folosi fără probleme dacă vrei să scapi de reacțiile cutanate la înțepăturile de insecte. Pentru asta, este suficient să freci zona unde se află înțepătura cu o felie de ceapă timp de câteva minute.

Gripă

Poți folosi ceapa ca remediu naturist într-un mod eficient și în cazul gripei. Lasă la înmuiat în jumătate de litru de apă două cepe tăiate, timp de 2-3 ore. La capătul acestor ore, filtrează conținutul și bea câte două pahare pe zi, unul după masa de prânz sau cină, altul chiar înainte de a merge la culcare.
Tot cu ajutorul cepei poți scăpa și de nasul înfundat, care vine întotdeauna la pachet cu gripa. În acest scop, taie o ceapă în rondele și așază-le pe o farfurie pe noptieră. Substanțele care se degajă din ceapă îți vor desfunda nasul și te vor ajuta să ai un somn liniștit.

Negi

Pentru ca negii să nu-ți mai dea bătăi de cap, scapă de ei cu ajutorul acestui tratament naturist cu ceapă. Taie o ceapă în jumătăți și înmoaie-le în sare grunjoasă. De două ori pe zi, de preferință dimineața și seara, freacă negii cu bucățile de ceapă. Negii vor absorbi sucul lăsat de ceapă, principiile active ale legumei fiind mult mai bine absorbite de piele din acest suc.
Dacă nu ai folosit până acum ceapa ca remediu naturist, este timpul s-o încerci cu prima ocazie cu care te vei confrunta cu problemele de mai sus. Îți garantăm că vei fi uimită de rapiditatea cu care își face efectul. În restul timpului, consum-o în salate sau în mâncăruri gătite.

Sursă foto: 123rf.com
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/cum-sa-folosesti-ceapa-ca-remediu-naturist#sthash.rUbpUYw6.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu