ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 12 august 2015

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când dormim dezbrăcaţi. Avantajele nebănuite ale acestui obicei
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când dormim dezbrăcaţi. Avantajele nebănuite ale acestui obicei Un antrenor de fitness susţine că pentru a fi în formă nu este nevoie neapărat de diete stricte sau de antrenamente extenuante. Dacă dormim dezbrăcaţi, corpul nostru va avea numai de câștigat, susţine el.
Antrenorul Charles Poliquin susţine că dormitul dezbrăcat aduce multe beneficii pentru organism. Printre acestea se numără reducerea nivelului de cortizon din sânge. Cortizonul este un hormon produs natural de corp, pentru a face faţă mai bine stresul și pentru a reduce inflamaţiile.
În plus, acest hormon  determină corpul să asimileze mai multă grăsime, în special în jurul organelor, ducând astfel la diabet și boli cardiace, scrie Daily Mail.
De asemenea, o cantitate mare de cortizon înseamnă și un nivel scăzut de testosteron. Astfel, arderea grăsimilor și formarea mușchilor va fi mult încetinită.
De asemenea, dacă ne este cald atunci când dormim, corpul nostru va produce mai puţini hormoni de creștere, care ajută în mod normal la repararea ţesturilor afectate și la stimularea sistemului imunitar.
Dacă dormim dezbrăcaţi, atunci temperatura corpului scade și organismul nostru produce mai puţin cortizon. Totodată, frigul din timpul nopţii va activa grăsimea brună din corp, un tip de ţesut adipos care previne îngrășarea atunci când este stimulat. Desigur, temperatura din cameră nu trebuie să fie prea scăzută, ci atât cât să fie confortabilă pentru cel care doarme acolo.
Conform unui studiu realizat de U.S. National Sleep Foundation, un adult din trei doarme complet dezbrăcat.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Marti, 11 August 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu