ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 12 august 2015

Beneficiile leușteanului pentru sănătate
Beneficiile leușteanului pentru sănătate Leușteanul nu este o simplă plantă aromatică pentru ciorbe. Nutriţioniștii spun că leușteanul are numeroase beneficii pentru sănătate.
Printre altele, beneficiile leușteanului sunt în ceea ce privește ameliorarea unor afecţiunii inflamatorii, are proprietăţi antibacteriene, antiparazitare sau antivirale.  
De asemenea, poate stimula funcţiile hepato-biliare, crește pofta de mâncare și este chiar un bun sedativ. Beneficiile leușteanului se pot vedea și în cazul unor bronșite acute sau cronice, anorexie, constipaţie, intoxicaţii alimentre sau enterocolite. 
 
Consumat sub formă de suc proaspăt, infuzie sau în ciorbe, leușteanul poate avea efecte benefice și pentru cei care suferă de hiptertensiune arterială sau de femei care au tulburări menstruale. Datorită aportului său de vitamine, sucul de leuștean poate fi de mare ajutor și ca să preveniţi răceala sau gripa și vă ajută scăpaţi de balonare. 

 
Beneficiile leușteanului pentru sănătate
Rădăcina de leuștean conţine zahăr, amidon, zaharoză, apă, rășină și acid angelică. De asemenea, mai are în compoziţie și ulei volatil, gumirezine, tainuri, săruri minerale și grăsimi vegetale. 
 
În ceea ce privește contraindicaţiile leușteanului, acesta ar trebui să fie consumat în cantităţi moderate de femeile care sunt în perioada de alăptare. Sunt unele mituri legate de efectul iritativ pe care l-ar putea produce leușteanul. Cu toate acestea, potrivit studiilor, s-au întâlnit foarte rar cazuri în care leușteanul a avut efect iritativ, administrat în cantităţi mare și pe perioade lungi de timp, în infecţiile renale. 

 
Consumul de leuștean este eficient în cazul unor tulburări digestive și este indicat și în cazul unor afecţiuni cardiace existente și pe fond nervos. 

 
Rădăcina leușteanului și seminţele stimulează secreţia mucoaselor, potrivit nutriţioniștilor. Este recomandat și în cazul sugarilor, pentru că întărește scheletul. De asemenea, pentru uz extern, fiertura de leuștean se poate adăuga în apa de baie pentru cei care au umflături sau prezintă tumori.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Marti, 11 August 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu