ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 28 august 2015

Ai tot timpul mâinile reci? Patru cauze ascunse




În multe cazuri, dacă ai mâinile reci, înseamnă că te confrunți cu o problemă a circulației sangvine. Însă, pot și alte cauze ascunse.
Cold Hands: Some Possible Causes that You Should Know
  1. Sindromul Raynaud
”Am 25 de ani și de ani de zile am mâinile și picioarele reci, indiferent de anotimp. Ce problemă am de fapt? Se tratează în vreun fel? Cum ar trebui să acționez?”, întreabă o cititoare. 
Dr. Valerian Ciubotaru, medic primar chirurg, specializare flebologie spune că în acest caz poate fi vorba despre o afecțiune de tip Raynaud.


Sunturile arterio-venoase subcutanate pot fi cauza suferinței. Afecțiunea este dificil de tratat, dar există șansa unui tratament medicamentos.
Sindromul Raynaud (SR) este o tulburare caracterizată printr-o sensibilitate exagerată a vaselor de sânge mici care irigă extremitățile (mâini, picioare, nas, urechi) la variațiile de temperatură, în special la frig.
Sfaturi pentru prevenirea crizelor în sindromul Raynaud
  • Aveți grijă să vă protejați mâinile și picoarele de frig, în special în sezonul rece. Mănușile, pălăria sau caciula nu trebuie să vă lipsească în timpul iernii.
  • Protejați-vă mâinile cu mănuși sau cu un prosop de bucătărie dacă trebuie să umblați cu obiecte reci (alimente ținute la frigider, de exemplu).
  • Evitați expunerea la curenți de aer rece (ventilatoare, aparate de aer condiționat) și acoperiți pardoselile cu covoare.
  • Nu uitați că nu atât frigul, cât schimbarea bruscă de temperatură este cea care declanșează crizele. Fiți atenți la diferențele de temperatură care pot să apară chiar și în cursul unei zile de vară.
2. Hipotiroidism
Hipotiroidismul este o dereglare a glandei tiroide care duce la încetinirea metabolismului. Acest lucru duce la îngrășare, schimbări ale pielii și părului și crește sensibilitatea la frig. Mâinile și picioarele unei persoane cu hipotiroidism sunt mereu reci.
3. Anemie
Este, probabil una dintre cele mai frecvente motive pentru care ai mâinile reci aproape tot timpul. Alte simptome ale anemiei sunt oboseala, căderea părului și unghiile fragile. 
4. Probleme cu circulația periferică sau greutate corporală scăzută
Atunci când ai prea puțină grăsime, temperatura corpului scade, fșcându-te să-ți fie mai frig decât de obicei. O altă cauză ar putea fi circulația deficitară, mai ales dacă simți și furnicături și simți nevoia să-ți freci sau sș-ți masezi mâinile.
Doctorul zilei
Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu