ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 25 iulie 2015

Zece curiozităţi despre afine
Zece curiozităţi despre afine Unul dintre primele lucruri care trebuie menţionate pe lista de curiozităţi despre afine este faptul că poate ţine departe afecţiunile intestinale și ajută organismul să lupte cu un unele infecţii.
Poate că puţini știu faptul că sucul de afine ar avea proprietăţi în ceea ce privește anihilarea unor bacterii care provoacă infecţii urinare. Acest efect este datorită proprietăţilor antiinflamatoare și antibacteriene pe care le au afinele. Tot pe lista de curiozităţi despre afine mai trebuie spus faptul că, datorită substanţelor antioxidante pe care le conţin, ar reuși să stopeze formarea hemoroizilor și a varicelor, îmbunătăţind circulaţia venoasă.
 
Afinele sunt foarte bogate în antioxidanţi denumiţi antocianină, vitamina C, complexul de vitamine B, Vintamine E, A, cupru, seleniu sau fier. Aceste fructe bogate în vitamine oferă o protecţie a organismului faţă de infecţii, însă menţin și sănătatea și funcţionarea normală a vaselor de sânge. Afinele mai sunt de mare ajutor și în inhibarea tumorilor, întrucât conţin acid elagic.
 
Pe lista de curiozităţi despre afine mai trebuie spus că acidul elagaic pe care îl conţin acest fructe este un antioxidant care previne și apariţia mutaţiilor sau malignizarea celulelor din organism. 
 
Curiozităţi despre afine. Ajută organsimul să lupte împotriva bolilor metabolice
Beneficiile afinelor pentru sănătate ar fi fost confirmate și de cei care au suferit de constipaţie sau diaree. Datorită conţinutului ridicat de fibre pe care îl conţin, afinele ajută tranzitul intestinal și curăţă colonul de reziduurile acumulate.   
 
Un grup de cercetători americani a făcut un studiu în urma căruia au ajuns la concluzia că toţi cei care au consumat afine în mod regulat au reușit să încetinească procesul de îmbătrânire a sistemului nervos. Oamenii de știinţă spun și că prin aportul mare de antioxidanţi pe care îl aduc organismului, consumul de afine ar putea ţine departe Alzheimer-ul. 
 
Dintre curiozităţi despre afine mai trebuie spus și faptul că există cercetări care spun că un consum moderat al acestor fructe vă poate ajuta să nu depuneţi grăsime pe abdomen. Un studiu de specialiști ai Universităţii Michigan arată că un consum regulat de afine vă poate ajuta și în curele de slăbire, precum și în scăderea masei ficatului. De asemenea, antioxidanţii și fibrele din afine ajută organismul să dizolve colesterolul. Prin urmare, afinele sunt benefice în diferite probleme metabolice. 
 
Se mai spune despre afine că ar ţine departe și cancerul de colon sau ficat, datorită pterostilbenelor  si acidului aleagic, care în combinaţie cu antocianina și alţi antioxidanţi.

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 24 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu