ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 25 iulie 2015

Ora la care te culci și la care te trezești, un indicator al inteligenţei
Ora la care te culci și la care te trezești, un indicator al inteligenţei
Ora la care te culci, precum și ora la care te trezești reprezintă factori care indică nivelul de inteligenţă al unei persoane, susţin oamenii de știinţă.


Astfel, se pare că persoanele inteligente se culcă mai târziu, indiferent de perioada săptămânii, în timp ce indivizii cu o inteligenţă obișnuită preferă să adoarmă la scurt timp după apusul soarelui.

Este o sfidare inconștientă, care vine din refuzul de a accepta ideea masei, explică psihologul Satoshi Kanazawa, într-un studiu publicat în revista „Study Magazine”. Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare se culcă târziu și se trezesc târziu. El a făcut și o analiză în funcţie de ora la care se culca fiecare persoană.
Așadar, oamenii cu un IQ mai mic de 75 adorm, în timpul săptămânii, la 23:41 și se trezesc la 7:20, iar în weekend se culcă la 00:35 și se trezesc la 10:09.
Oamenii cu un IQ între 90 și 110 adorm, în timpul săptămânii, la 00:10 și se trezesc la 7:32, iar în weekend adorm la 1:12 și se trezesc la 10:14.
Indivizii cu o inteligenţă peste medie, cu un IQ peste 125, adorm în timpul săptămânii la 00:29 și se trezesc la 7:52, iar în weeknend adorm la 1:44 și se trezec la 11:07.
A sta treaz până târziu este un act de rebeliune, mai spun psihologii, argumentând că oamenii, în general, dorm noaptea și lucrează ziua de câteva milenii, iar cei care sfidează tendinţa încearcă să se alinieze unor valori noi. În plus, persoanele care adorm mai târziu au mai multe șanse de a deveni lideri.

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Sambata, 25 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu