Consumul
de suc de coacăze îmbunătățește semnificativ sănătatea cerebrală – cel
puțin așa se arată în concluziile unui nou studiu realizat de
cercetători de la New Zealand Institute for Plant & Food Research și
de la laboratorul Brain Performance and Nutrition Research Center de la
Universitatea Northumbria (Marea Britanie), publicat în Journal of
Functional Foods.
‘Vinovate’ ar fi antocianele, pigmenți naturali care se găsesc în coacăze și în alte fructe de pădure, menționează metronews.fr.Cercetătorii au observat timp de trei săptămâni 36 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. O dată pe săptămână, participanții la studiu au băut suc de coacăze (142 de mililitri de tip Blackadder, cultivat în Noua Zeelandă) sau un produs placebo. Apoi au fost testați pentru evaluarea capacităților lor cognitive și li s-a luat sânge, înainte și după fiecare ingerare.
O echipă de oameni de știință își propune acum să realizeze un alt studiu, care să stabilească cât timp durează efectele consumului de suc de coacăze negre, încheie metronews.fr.
Printeaza |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu